bullar på bakning

Tjena alla!

Ja man blev sugen på att baka bullar som alla andra, så jag bakade chokladbollar och kanelbullar..
Choklabollarna tog slut snabbt haha... Kanelbullarna blev så lyckade och smarriga, folk gillar den. Yeah!
bulle


Sen så har folk frågat efter bilder på magen min, jag har hittills inte tagit några då det inte synts som ett graviditetsmage men nu gör det den så jag tog bilder idag och lär göra det framöver....För er som inte sett min mage än varsågod:



(Är i vecka 27+6 nu, alltså vecka 28 typ)bulle

Börjar kännas i nedremagen att det e jobbigt, dvs bebisen trycker på hela tiden och är tung. Jag har lite svårt o cykla ordentligt samt gå i trappor för det trycker men annars gör det inte ont nejdå, bara tungt.
Fortfarande bara 5 kg upp trots stor mage.... HOPPAS HOPPAS att kilona verkligen försvinner med barnet vid förlossnngen ;) så jag slipper banta sen hahaha....men jag LÄNGTAR LÄNGTAR så mycket efter att få idrotta till max... Promenader är så tråkiga just nu, motioncykel också... VILL spela innebandy!!!!! fotboll!!!! åååh drömmer alltid om det!! suck.... får återkomma till säsong 08-09 om allt går väl med bebisen och min hälsa, ÖDIBF!

Har ju inte spelat 2 raka SM...alltså typ 2 år...pga magoperation och nu graviditet... irriterande men jaa, jag får stå ut lite för att få en bebis!!! :) det klår nog längtan efter att spela innebandy för ögonblicket...

Just nu e Ola o spelar bridge...han e etta i ödbk bridge´bronspoäng jakt just nu... DUKTIGT! Hoppas han får fler poäng idag....för sen missar han en massa tävlingar pga han ska till Uppsala framöver på vardagarna iaf de första 3 veckorna som kommer...på en preparandkurs (starta eget kurs)... sen får vi se hur det fungerar.. kommer att kännas ensamt på dagarna men det handlar bara om 4 nätter i veckan....dessutom om man tänker positivt så får jag hela sängen för mig själv haha.... rulla hit o dit ;) fniss...lukta på hans täcke och drömma mig iväg om honom! Hehe.

förresten har jag tagit bort stygnen i den vänstra handen...äntligen slipper jag bandage osv...men den såg inte riktigt bra ut sa doktorn dvs såret..inte riktigt läkt så FÖRSIKTIGHET råder de närmaste dagarna - dvs jag slipper diska!!! ;) fniss.... sen så börjar man jobba igen på måndag, skönt o komma ut igen och göra nytta!!!

I morgon börjar vi riva golvet i hallen och lägga in nytt golv hurra!!!

Krama på er alla bloggvänner.

Utmanad

Hej!

Blivit utmanad av Anki.....

* Först regler, sen fakta/vanor.

* Bloggaren skriver ner åtta fakta/vanor om sig själv.
* Den som blivit taggad/utmanad skriver en egen bloggpost om sina åtta vanor/fakta & skriver in dessa regler.
* I slutet av bloggen väljer du ut åtta personer som du utmanar & skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar i deras bloggar så att dom vet att dom blivit utmanade & bör läsa din blogg. 



1. Köket är mitt revir

2. Kan inte sova utan att ha täcke på mig (till hälften eller helt)
     3. Avskyr vintern men älskar mörkret och ljus i hela rummet
4. Har dålig klädsmak iaf enligt mig själv (avis på folk som e duktiga)
     5. Längtar just nu efter att få tokshoppa kläder men lite onödigt pga bebisen i magen!
6. Körkortet är liksom ehh blir den någonsin min.....VILL så mkt men ORKA
     7. Äger ett potatisland utanför huset :) Men den ska bort! Ogräs nu, irre!
8. ÄLSKAR OLA mer och mer för var dag :) Spännande att vi ska få en bebis ihop och få se honom mysa med bebisen :) Är stolt över hur duktig han e med renoveringen och samtidigt att ta hand om mig (operation, smärta, stor mage osv).

Jag utmanar de som läst det här och INTE blivit utmanad än....kan gissa att det är...
Ruzim, Ola (även om hans vlogg konkursat tydligen?!), Ådi, Jojjan, Malins, Jenny Sig, Malin P :)

Krama





Modestil

Ujuj jag antog jag skulle bli en trashank eller sånt men det blev:

Du är NATURLIG

Du gillar att känna dig ledig och avspänd och ha full rörelsefrihet. Kläder ska vara enkla, bekväma och lätta att kombinera. Men ändå vara rätt i tiden och moderiktiga.

Det stämmer fint.... bryr mig inte så mkt om kläder men samtidigt är man avis på folk som är så duktiga på kläder och accesoarer....Neapea t.ex! hehe.

Pussis på er alla.....och fortsätt att tycka synd om mig för handen min! Den är värre än första operationen och trots det tror inte jag att op. har lyckasts... har fortfarande problem i handen men vi får se, svullnaden går nog ned sen..POSITIVA TANKAR får det bli...

Extra puss till min gulle Ola som varit extra snäll i morse :) Pussgurkan din!


Nedräkning

3 mån kvar......kolla här

kram

Renoveringen av köket!

Hej alla nyfikna!

Ja nu försöker jag att skriva så lite som möjligt pga handen (är sjukskriven) men ändå skriva så gott jag kan med massa bilder för att ni ska få en uppfattning hur vår renovering har gått till.

Jag börjar med köket, och skriver om toaletterna nästa vecka då de är 100% klara. (Vattnet funkar ej där i toaletterna ännu samt ena toan har ej fått handfaten installerad samt inredningen är på noll nu där)

Jag vill varna för ett bild längst ned - den visar min opererade hand - ni som inte vill kika får sluta kika vid den sista köksbilden ;)

Köket såg ut så här när vi flyttade hit till Kumla - ett brunt nyans (diarrebrun) på luckorna som var säkert från 60 70 talet samt bänken var på 70 cm höjd dvs man får puckerygg av att stå o diska där!!!


 Uschiamej!!! kolla på kaklet också, vitt med grönt mönster... spisen är OK, 97 årsmodell. Vi ska sälja den så fort vi städat ordentligt ur gallrena. (Olas mamma har varit snäll o hjälpt tvätta av det yttre i spisen)

Vi rev ned allting... Här är Ola i action!
 
 spishörnan... fläkten borttaget o allt.
 dörren var smal och gick ut till matsalen.. vi ren den och gjorde större öppen lösning utan dörr med fint vitt list.



Fönstrena var så låga samt stora att vi tvunget riva dem på grund av bänkarna ska höjas och dessutom är köket lite för liten för att ha 2 stora fönster om vi ska ha massa skåp med gott om plats!

Efter en dag med hjälp av pappa och Gaston revs fönstrena... Ådi och jag satt som publik ute o glodde på deras arbete, medan Dennis lekte med grannbarnen... Tack alla för hjälpen och sällskapet!
 Den täckta fönstret! (inte riktigt täckt ännu)

Sedan anlitade vi elektrikern och satte upp taket med trä o gips och elektrikern satte in 8 spotlights i taket...
i bakgrunden ser ni gipsväggarna på kökets väggar efter fönstrena täckts.


 Vi målade vitt på taket.... se hur fint det blev :)

 Vi valde att ha laminatgolv i köket, brunt... då vi bestämt oss för vita luckor.
 Mitt i renoveringen revs ju en hel del och det var en massa tidningsartiklar bakom vävet... här är en exempel... skoj o läsa dem... från 50-60 talet ser man...

SLUTRESULTATET blev vitt tak, grått brytfärg, vita luckor, rostfria varor, glas fläkt!!
Obs! Där kylskåpet nu står ska det naturligtvis stå en side by side (troligen), rostfritt när vi har råd...
Där mikron nu står ska det vara inbyggnadsmikro och under det en inbyggnads ugn som vi är i färd med att köpa under veckan hoppas vi! Längatr så till UGN!
Ni ser även en lucka nära diskhon, på golvet - där skall en rostfritt diskmaskin stå!
 SPISHÖRNAN (tänk er hur det såg ut förut därovan!)

 ena sidan...
 andra sidan


Trala!!! Välkomna på besök!!
Matsalen är tillfälligt inrett men inte målad, ej bytt golv osv. men inrett pga vi ska kunna äta och leva där iaf tills vi e redo o renovera matsalen och tvurmmet..

så här ser det ut just nu!



Här kommer bilden jag varnat för ;) usch va? 2007 blir min värsta sjukhusår! Magen, handen och ev. en hand till, sen så kommer ju lillen ut i november fast då räknas det inte som värst!! haha... bästa dagen förmodligen!
Men USÖ blir så trött på mig nu haha.


Högra handen...
Jag ahr också problem med den vänstra och i morgon skall stygnen tas bort och diskutera hur vi gör med den högra. Otrevligt och vara sjukskriven när man villgöra så mkt, inte ens hemma kan man göra mkt, det är irriterande och Ola tycker synd om mig... så jag får stå ut lite....suck.

Inga magbilder här tyvärr men kanske snart....magen e inte så stor ändå även om den hårdnat lite och sånt, sparkas osv... om en månad kanske det är mer typ en riktig graviditetsmage.... min fetto tar alltid över haha, har iaf gått upp 7 kg under graviditetet...usch...borde inte ha gått upp dessa kilon för jag har gott om fetto i magen redan! haha.

nu måste jag bryta, vänstra handen domnar för varje ord jag skriver i datorn....

kram!

Ps: Ola my darling - du betyder mkt för mig!! speciellt i dessa svåra stunder jag upplevt dvs handen och alla sjukhusbesök under 2007... LOVEEEE!

Kära vänner

Ni som frågat och undrat - vårt kök är nästan klar och så även är de 2 WC....
Vattnet funkar, spisen funkar o allt liknande men det saknas typ sockel, ugn, frys/kyl (har en tillfäligt nu)....
i Övrigt är det klart....anvädbar!!!

Bilder o info kommer snart...

Är sjukskriven på grund av karpaltunnelsyndromet i högra handen, opererades 31 juli (jäkligt ont) och har stort bandage i handen nu.
Kan äntligen skriva i datorn men inte mycket o länge....därav långsamheten i att uppdatera bloggen :)

Den som väntar på något gott!! Snaaaart kommer bilder :P

Kramsa
Nästa projekt blir all koncentration på bebisen som kommer, dvs ordna säng barnvagn o allt sånt....ujuj blir dyrt det där att kombinera med renoveringen nåja...:)

Ngn som har en barnvagn ni vill sälja?? :D:D