Vem liknar vem?

Ola, Léa och Mona



Visst har Léa Olas röda kinder, hårfärg och är en blandning av oss - aww....

Min bild blev lite för ljust men tog bara en på måfå.... orka sitta och leta bättre bild, ska sova nu! :)

Kraam

Elsa hörseltest

Hej!

Först tänkte jag presentera Elsas fullständiga namn:

My Elsa Lovisa Lundström

My modernare version från farmor May (som lea också har)

Elsa som tilltalsnamn, vi bara tycker det är fint och passar henne

Lovisa är en släktnamn från Olas sida (vi diskuterade lite för SÅ många heter Lovisa bland våra bekanta, så det kändes lite hmm men samtidigt är ju namnet inte fult och man vill ha ngn från Olas släkt, det blev ju antingen Märta eller Lovisa - naturligtvis valde vi Lovisa som blir fint ihop med My Elsa ändå, och att det är 3:e namn gör ju att det inte används av alla alls).

Lundström från Ola :) Samma som Léa..

______________

Sen måste jag applådera alla sm gissat rätt, det är Elsa til vänster och Léa till höger.
IRL är de mer lika än just de fotona pga Léa var äldre på denna bild :) kanske för lätt för er då men ja de är så lika med små oikheter.
______________

Ja, nu till rubriken...

Elsa var och hörseltestades idag i SÖS, resultatet visade noll respons, alltså hon är döv.
Tanten där hade nog en annorlunda dag, för hon typ "försökte trösta oss" med klapp och "känns det svårt?" o.s.v. frågade fler ggr "är det ok?" typ... Vi bara ler och fick förklara att vi mådde fint, vi förväntade oss den resutatet och ja t.o.m. LOG :)

Av PRAKTISKA skäl kändes det skönt på ett sätt att Elsa är döv, pga samma dagis, syskon, hea familjen döv, o.s.v. men det hade absolut inte spelat roll med hörseln - huvudsaken är ju att Elsa är sååå sööööt och frisk i övrigt!!!

Vi ska dock tillbaka för ny test (brukar göras 2 ggr) i Huddinge (annan sjukhus) den 4 maj, kan ju vara så att Elsa plötsigt kan höra pga ngn fosterfett i örat o.s.v. men det är til 98% en form av hörselnedsättning Elsa har, t.om. troigen sämre än Léa hade den första året då Léa kunde höra "bra".

Ny rapport kommer den 4 maj då, vi får se men som det är nu vet vi hon har ngn form av hörselnedsättning, bara inte hur mycket vi får se den 4 maj...

Sist men inte minst - en dagens bild av Elsa! (2 veckor och 3 dagar gammal)


Elsa 2 veckor!

Hej!

I lördags blev Elsa faktiskt två hela veckor gammal! :)
Känns mer som en vecka sen man föddes men nähää!

Elsa är än så länge bara "sova-äta-bajsa" baby, inget nytt med henne förutom att hon växer.
51,5 cm och 3465 gram var hon i fredags.
Hon har även hunnit vara med på en dop! :) (Mitt första syriansk ortodoxa dop, vilket var intressant och se samt har haft jätte trevligt med alla gästerna! Tack fam SEMN!)

Elsa sover fortfarande bra på nätterna, ta ett ex i natt vaknade hon kl halv 2 sen kl 5 sen var det morgonrutinerna när Lea vaknar inför dagis....

Just nu sitter jag hemma helt barnfri, för Léa är i dagis medan Ola har tagit med Elsa till ett informell möte i SDR kontor där jag gissar han vill visa upp Elsa :) Stolta fadern!
Jag ska bara tvätta kläder och städa upp lite, sen tänkte jag handla lite till Linnéa dvs vårjacka o sånt.

I går fick vi besök av Olas moster med make och ett avlösarbarn (12 år gammal med ngn form av förståndshandikapp) och Lea gillade honom jätte mycket, trots ålderskillnaden. De läste böcker ihop, tecknade till varandra, lekte lite boll, satt nära varandra och åt o.s.v. Sött att se hur Léa knöt an sig till honom trots åldernskillnaden... Tror beror på att tsp-nivån var lika liksom... Léa tecknade bestämt varje bild i en bok medan killen blandade tal och tsp så lea ville förklara hur den tecknas, sött.

Léa använder nu sina lila hörapparater, funkar mkt bra på ena örat, den andra piper lite, får justeras lite.
Använder det hela dagen typ, verkar som hon hör ljud men förstår inte vad det är för ngt, måste använda flera veckor, månader innan hon förknippar ljudet med varifrån det kommer.

I morgon är det hörseltest för Elsa! Spännande.. Bloggar då om det!

Foton från då Léa, Elsa och jag gick ut till parken och lekte medan pappa jobbade.


     
Lite balansträning  Elsa sussar gott            Léa älskar åka rutschkana och även gunga
 
Pi skönt att bo 50 meter från Bandängen där det finns stor lekplats, plaskdamm, dusch, djurgård, kiosk o.s.v. för dit går vi nu ofta.... efter middagen eller på helgerna. (På kvällarna är det alltid tomt där!! Lea får hela området för sig själv hehe).

1 vecka har gått!

Hej alla!

Nu har det gått 1 hel vecka och 1 dag sen våran lilla älskling kom ut till världen!

Vi har diskuterat fram att hon kommer att få tilltalsnamnet ELSA LUNDSTRÖM, vi har dock inte kommit fram till den tredje namnet ännu.
Troligen kommer hon att heta My Elsa xxxxx Lundström (för syrran heter My Linnéa Filippa Lundström).

My är en förkortning av farmor MAY som vi vill gärna behålla. Vi får se vad Elsa får för namn sen!

Elsa är en mycket LUGN tjej som inte bryr sig så mycket om allt kring sig, hon är nöjd hela tiden.
Lite gnäll för matdags kanske eller prutt men snabbt över och ligger gärna och sover timme efter timme att man nästan måste väcka henne för att matas!

Bara en vecka har gått, mycket kan hända de kommande veckorna, men just nu ser hennes dygn ut:
Morgon hon vaknar lagom till Léa skall sändas med taxin, vilket Léa uppskattar för hon vill gärna kramas och säga hejdå innan resa till dagis.
Kort vaken tid på morgonen till ca 9, då äter hon sen sover hon i princip HELA fm/em nästan med små vaken stunder, tills kl ca middag dags 17.00 då är hon vaken igen och i stort sett vaken för det mesta fram tills Léa nattas runt 19.30-20.00 då äter hon och läggs i spjälsängen för natten.
Hennes natt ser ut: 23.00-24.00 ngn gång vaknar hon och äter, för att somna om snabbt tills ca 04.00-05.00 vaknar hon igen och vill ammas för att sen samsova med oss de sista timmarna tills Léa vaknar och väcker oss vuxna....

Mysigt! Elsa är pi söt och mysig - ofattbar att vi skapat någon så fin, en lika fin dotter som Léa är!

Det som känns annorlunda NU som 2 barns föräldrer är:
* TVÅ bilstolar skall bäras in i bilen PUH
* Tiden går fortare!
* Att stora syster inte längre är baby, hon väger plötsligt en massa, tuuung att bäras eller vaggas trots för en vecka sen tyckte vi hon var lätt som en fjäder haha. Man jämför ju med baby!!!

I övrigt njuter vi av föräldraskapet!

Bilder från veckan som varit;
  Mys med pappa!

 Kusinskaran! William, Léa och Elsa

 Mys med mamma!

 Här är jag i klänning!

 Mitt allra första bad idag! Navelstumpen e borta! :)

 Stolt syster vill alltid ha Elsa i knäna!



VEM ÄR VEM??? :) Gissa er fram ;) (alltså det är en bild på ELSA och en på LÉA!)
Nedärvda kläder är ju bra men man blir förvirrad om man om 20 år får frågan, är det jag eller syster? hehe.

   

Lillasyster är här!

Hej alla nyfikna!

Tusen tack för gratulationerna på olika vägar!
Jag vet ni är nyfiken på förlossningen, bilder o.s.v. så jag har kravlat upp ärmarna och lagt upp en del bilder här men jag orkar inte skriva mycket nu.
Jag har svårt och sova på nätterna (innan förlossningen, och så dagarna efteråt). Lillflickan har ingen namn, hon är supergo och så lik Lea när lea föddes 2007.
Lillflickan är SNÄLL och mysig, hon ställer till noll med besvär inte på nätterna iaf, jag sover dåligt bara pga JAG gör det, inte för att flickan vaknar hela tiden nej det gör hon inte.

Bara 2 dagar har gått! Vi får se hur det blir sen :)

Dagens status: Jag har eftervärkar eller vad de nu heter, ONT i brösten amningen funkar så där som vanligt men kämpas vidare iaf än så länge, ont i ryggen, yrsel och trötthet men trots allt det där så STIRRAR man gärna på lillflickan i 100 timmar i sträck! Otroligt underbart att hon är här nu!

Bilder:



Bland de första bilderna.  3455 gram och 50 cm lång Född i SÖS 3 april kl 16.48 (vi kom in kl ca 15 till sös)


Stolt pappa!


Léas första möte med lillflickan! (ville kramas direkt, uppvisade olika känslor, ibland ledsen för att babyn sover men ibland så glad och stolt - hon vet inte vad hon ska göra med sina känslor!)


Hemkomsten


Stolt syster vill hela tiden bära!


Ledsen Léa - antaligen för att hon inte fått plats i babyskyddet :)  Sådana känslor dyker upp hela tiden, hon vill också vaggas, bytas om på samma sätt, mysa på samma satt, få uppmärksamhet o,s.v. första dagen men nu 2:a dagen känns det bättre för henne men det tar tid! Hon visar tydligt att hon ÄLSKAR babyn men vill att alla 4 ska vara med, inte 2+2 eller att babyn sover och vi är 3 typ...


Vi mår bra annars! Kram


Ola - min gamling!

Idag fyller min älskade och Linnéas favorit dvs pappa 36 år!

Det firade vi med morgonmys i sängen med presenter och sen ett litet överraskning med besök från Nea, Toffe Thea och Emil med Isabella.

Det blev en jätte trevlig dag!
Nallen har inte dykit upp än men strax efter de stack så fick jag riktiga rejäla mensvärkar, så nu uppdaterar jag bloggen sen ska jag ta alvedon och bada varmt sen får vi se om det var bara tillfälligt eller om det är på gång som jag hoppas! :) Fast efter första riktiga värken kan det det låååånga dagar innan det ens händer ngt så det är bara att sucka och vänta vidare :)
Men ett steg framååååt iaf att det pi gjorde ont och kunde ej göra mkt under smärtans gång. :)


Bilder från idag!



Gästerna med älskade Ola därbak



Thea och Lea leker/kramas


Bedårade Thea, snaaart kryper hon iväg i rekordfart ;)


Vår älskade Léa :)