Smått och gott

Hej alla!

Ja, nu är man en 08:are!
Vi har äntligen hitta en 2:a hands lgh på 1 år, i Stockholm (Gubbängen Tbana) och trivs UTMÄRKT.
Det finns dock 2 nackdelar med lgh:t och det ena är att tvättstugan är lite långt men vi vänjer oss och den andra är att vi bor på 3:e våningen utan hiss och barnvagnen kan alltså ej tas med, och har man matkassar och Léa med sig så är det inget kul! Hehe. Hade vi två barn så hade det varit omöjligt om inte den ena kan gå själv haha, som tur har vi bara sötnosen Linnéa än så länge :) Blir o svettas varje trappsteg uppåt, om man har matkassen i ena handen och Linnéa bärandes i andra armen.

Men lgh:t är sååå fin och lagom och vi trivs bra i området, utsikten är SKOG på baksidan och lekpark med hyreshus framsidan men man blir inte uttittad liksom.

Allt är redan upp packat sen länge, jag är ganska snabb med o packa upp tills det e rent o fint.. :)
Jag har så lätt för o städa, diska, hålla rent i lgh:t än i huset, jag gör mer hushållsgöra här än i huset, jag kanske trots allt är en lägenhetsmänniska :) Jag saknar huset Liiiiiiiite men egentligen inte så mkt, jag har redan glömt den.
Kanske för att det är så skönt och inte ha renoveringsdamm runt omkring sig mer hehe. Jag tror det är först på sommaren som man känner lite avsaknad av huset för man hade ju eget tomt där Léa kunde bada i sin bassäng men nu blir det ju inte så...

Huset är sålt, vi kommer att lämna ifrån oss nycklarna den 20 mars!
Vi ska till Kumla/Örebro nu till helgen, hyr en bil och sticker på lördag bitti och åker hem söndag em, kan inte stanna längre än så för man jobbar ju.

Jobbet... jaa, jag stormtrivs... härliga arbetskamrater, bra gäng! Och att man ens har arbetskamrater är en lyx för mig. (Dock hade jag fiiina arbetskamrater i hösten på 019!!! dem saknar jag ibland, ni vet vem ni e)...
Arbetsuppgifterna har börjat lugnat ned sig, i början kände jag att det var så mkt och göra men det blir så när man är ny och ska lära sig en massa grejer hit o dit.. Nu är det mest möten som gäller och en massa skrivande men det gillar jag!!! Det är trevligt och ha föreningslivet på jobbet så jag känner jag betyder ngt för någon och arbetar för barn och ungdomar med hörselnedsättning!
Jag sitter dock kvar i Svenska idrottsförbundet som ledamot, och det är såå roligt! Måste bara nämna att jag hade det så roligt lördagen den 14:e feb! (Dock inte med min älskade Ola, vi kunde ej fira alla hjärtans dag SUCK! för att jag var på båten med SDI styrelsen, på möte...men som tur var räddade ett par personer min kväll - hade det trevligt!)

Jag har också hunnit fylla 30 år! Usch....men har haft tre trevliga tillfällen!!!
Först var det A, S, U och lilla W som överraskade mig i cafe Svea torsdagen innan man flytta.... Hade ingen aning...
Sen var det på jobbet, jag var inbokad på en möte som jag verkligen tog på allvar och planerade och när vi satte ned oss och skulle snacka om det jag trodde vi skulle snacka om var det lite luftprat före - helt plötsligt flög massa folk in i sammanträdet med Vinetta och tomteblossar och presenter.. Herre jösses jag blev verkligen ÖVERRASKAD!!!!
Åh vad skoj!

Sen var allt över naturligtvis tänkte jag.... vissa frågade om inte jag skulle ordna ngt 30 års fest.. Jag TÄNKTE ordna men tillfällena har varit helt fel, flyttade ju och allt annat... efter dessa 2 överraskningarna så släppte jag tanken......istället fick jag en ordentlig överrasking IGEN i lördags!!

Pappa och Marina kom till oss under dagen och när de stack ville jag iväg till Farsta Shoppningcentra och köpa lite grejer... Ola var lite frånvarande under dagen han hade mkt sms samtal och sånt och sade det var morsan o.s.v. Jag tyckte det var hmm men tänkte inte mer på det, jag bara ville shoppa litegranna... Ola typ indirekt skyndade på mig att åka hem men jag tänkte aldrig på det.... sen åkte vi hem.... väl hemma satte jag ned mig och gick igenom en påse med papper och läste min förlossnings journal.... Helt plötsligt i ögonvrån såg jag att någon gick in i vårt lgh!!!!
Jag tänkte det var ngn gubbe som ville ngt eller sånt men fick syn på systrarna Karmgård då tänkte jag men ehh sen kom fler folk bakom dem och då gick det upp för mig att de överraskade mig, speciellt när de hade tårta och allt i handen... ÅÅÅÅHHHH inte nu igen...
Jag som är SVÅRLURAD i sådana tillfälllen - helt plötsligt är det hela 3 ggr i år jag blir chockad!!

Det var såå roligt och jag blev glad!!
Det blev en hel kväll med tjejerna och de sista stack kl 00.10 ungefär och jag lade mig direkt helt slutkörd men GLAD!
Otroligt!

TACK ALLA SOM VARIT MED OCH FIRAT MIN 30 ÅRSDAG!!
Även tack till er som ville komma men fick förhinder - jag gillar er ändå ;) Massa kramar till er!

Ja, nu till Linnéa!
Hon är nu 15 månader, värst vad tiden går!!!!
Hon kan gå, hon tog sina första steg den 6 januari sen var det lugnt ett par veckor men dagarna innan vi flyttade var det mycket mer gå, mindre kryp... Nu är det så att hon går nästan hela tiden, lite ostadig men ändå stark, hon går med tunga grejer i famnen utan problem.
Hon har också sen flytten utvecklats i kommunikationen speciellt uppfattningdelen, hon förstår otroligt mkt mer.. Tecknar inte mycket ännu....det kommer nog...

Hon har inte börjat dagis än för det blev en hel del strul kring detta - det är en lång historia men för att göra det kortare så hade vi som Farsta bor inte rätt och välja en annan dagis än den som erbjöds inom Sthlm Stad och denna dagis som jag besökte var otroligt hemsk dålig på teckenspråksmiljö, bemötande och orent miljö, så jag vägrade!
Det blev lite problem då - vi fick ingen annan plats men som envis jag är så¨efter ett par veckor VANN vi!!!
Farsta betalar en dagisplats hos en annan kommun, hos Vårängens språkförskola!!! HÄRLIGT! Den förskola som vi valde från början... (Vi gillar också Snäckbacken men tyvärr ligger den för lååångt ifrån oss suck).
Så nu ska Léa börja dagis den 2 mars, inskolning!!! Blir otroligt spännande!

Ola har varit föräldraledig hittills och kommer att vara det tills Léa får dagisplats på heltid, då börjar Ola se efter arbete. Han ska dock på en intervju nu på onsdag - blir spännande. Håller tummarna o tår!

Allt flyter alltså på för oss!!! Bra lgh, huset sålt, dagisplats löst, ola ev. jobb, jag trivs i jobbet o.s.v.... Det var nog bra av oss att bara flytta plötsligt så där - helt rätt beslut!! Allt flyter ju på bara man vågar ta chansen!

Här nedan bjuder vi på bilder!! Jag ska försöka uppdatera mer bilder i bilddagboken (öppet för alla) för jag tycker det tar för långt tid och ladda ned här i bloggen men lite bjuder jag på så hänvisar jag resten av bilderna till BDB. (Zharmy)

KRAMAR!!!


Dagen efter jag varit på F&F festen tog Linnéa på sig mina festkläder och tog min väska (som hon älskar). KUL!


Mamma och Linnéa busar ;)

Här stjäl Linnéa mammas glass!!


Linnéa i tvättkorgen :)


UTMANAD sen länge....



utmanad av ngn så här är bilden från 6:e mapp nr 6...

1. Gå in i mappen mina bilder.
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

utmanar de som INTE gjort det, antar alla gjort det haha..

Återkommer med ny blogg inlägg snart - har svikit bloggen ett bra tag nu...hehe.

Men än så länge - njut av bilden :) haha.
Linnéa 10,5 mån och väntar på att få gå ut....