Myt

Utdrag från familjeliv... tänkte se hur det funkar på mig... FET stil = min svar för nallen, understruken för Linnéa för 2 år sen.

1. Titta ner

Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
LÅG  (pojke)    HÖG (flicka)

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
140+ (flicka) 140+ (flicka)

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Surt och salt (pojke)  Isbitar och sånt var bäst (flicka)

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jämn och udda (pojke) Jämn och udda (pojke)

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Nej (pojke) Ja ganska mer finnig (flicka)


6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Ej testat med båda..

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Illamående (flicka) Inte så mycket illamående (pojke)

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Lite svullnare än normalt (pojke) Inga svullnader i lår/ben bara fot (flicka)

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Vänstersida (pojke) högersida absolut! (flicka)

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.
Flicka enligt kineniska kalendern (flicka)

Räknar man ut:

Nallen: 6 av 9 test = säger pojke
Linnéa: 7 av 9 test = säger flicka och det blev ju en flicka :)

SPÄNNANDE..... för jag har ny UL tid den 11 februari kl 15.00!!!!! *hålla tummarna för att Nallen är snäll och blottar sin kön för mamma o pappa! Fast det viktigaste är ju att h*n är frisk!!!*

Léa - idag


Tänkte bara kortfattad berätta hur Léas personlighet är idag...

Hon är

ca 90 cm lång (svårt veta exakt)
12,4 kg

Glad och fortfarande livlig

Tecknar en hel del ord och meningar, hennes handform rörelser börjar bli rätt nu (motoriken har kommit ifatt).
Kommer ihåg saker o ting bra, har man sagt ngt så påpekar hon detta.

Avläser snabbt, säger jag snabbt till Ola "hämta kniven" slarvigt liksom så uppfattar hon snabbt och säger "pappa hämta kniv"... Jisses, måste tänka på vad man säger nu för tiden.

Utforskar kroppen mycket, pekar på mamma och vill göra samma saker, som t.ex. på toa o.s.v. Vill ha trosor på sig, inga blöjor o.s.v. Mycket intresserad av pottan och sitter där en hel del men inget kommer ännu.
Dock har hon svårt för bajsandet, lite fobi kan man säga, hon blir ledsen och tycker inte om att bajsa och gör det hellre stående så det kan bli intressant och se hur vi ska lyckas pott träna henne i bajsandet... Kissandet blir nog bra...

Hjälpsam - vill alltid göra olika uppgifter som städning (vill själv dammsuga!), diska ska hon själv göra, lägga bort mat tallriken när man ätit klart, duka o.s.v.
Får hon inte hjälpa blir hon beeeesviken... speciellt att kasta sopor, hon SKA göra det! Annars blir det liv.
Alltid vill bära sop påsen till sopnedkastet och vi lyfter henne och hon slänger den och vinkar soppåsen hejdå och ger slängkyssar till den.... *knäppt!*

Blir tröjan våt pga diskat eller liknande, vill hon byta det genast, BYTA TRÖJA! Jaja...

Mycket "modemedveten" om man nu kan kalla det så, hon vill helst välja kläder själv, allt från topp till tå!
Vill klä på sig själv, även ytterkläder skall väljas och kläs på själv - som tur är klarar hon allt själv även om kan ta lite extra tid.
Kan vara kräsen vissa dagar - vill absolut inte ha strumpor inomhus, barfota ska det vara! Kommer vi in i en varuhus där vi vill bara klä av jackan så vill hon gääärna klä av sig ALLT dvs även skorna..men börjar lära sig skillnaden - att man inte ska gå strumpfota i affärer!!! :)

Älskar vatten (speciellt att bada med mamma i karet!), böcker (Totte är hennes favorit just nu), diggar tomte skyltningen i högdalen (går gärna ut bara för att glo på den), inte så förtjust i barnvagnen för hon går hellre själv 80% av promenaden eller helt, tycker om att åka buss och tunnelbana!

"kan läsa" - alltså hon kan bokstäverna A-Ö nästan alla även om handformen kan vara lite fel speciellt I och B samt M N R typ bokstäverna som finns i mitten av hela alfabetet.  Hon tar hellre böcker med text än bilder numera, för det e roligt med stora bokstäver. T.ex. IKEA kundvagn finns ordet IKEA på, hon bokstaverar gärna den.... Kan siffrorna också alltså om man säger "tryck på 3" i hissen så trycker hon rätt men hennes motorik är lite ofärdig så hon tecknar lite fel typ 3 och halv liksom... hon kan inte heller göra 1-10 i rätt följd men hon förstår dem när man säger åt henne...

Hon verkar kunna höra lite, typ dammsugaren o sånt då reagerar hon och sätter fingrarna i öronen och säger åt oss att det e högljutt.. Hon försöker även använda munrörelser nu ihop med vokal-ljud även om det e helt fel (inte så konstigt, hon e ju döv) men man ser hon börjar bli ljudmedveten och förstå att tsp även inkluderar munrörelser och inte kan ha munnen stängd eller sånt...

Har varit lite i trotsen ungefär 1 vecka (under jultiden) men nu verkar det ha gått över, hon vägrade t.ex. att klä på sig när vi ska ut eller liknande. Jisses vilken vilja!!! Men nu har det lugnat ned sig och hon är glad igen.
Vi väntar in det värsta perioden, förhoppningsvis kommer det INNAN Nallen ploppar ut och inte samtidigt :(

Vi älskar när hon tecknar "näää" med rynknäsa och "lukta illa" med rynknäsa och även hennes urgulliga tecken på ÅSNA.... aww...

Är tokig i andra bebisar, vill alltid kramas eller hålla eller liknande. Bebis är hennes favorit! Mycket kramgo av sig, vill pussas och kramas ordentligt innan nattetid...

Hennes natt rytm är fortfarande detsamma hon sover runt 20.00 och vaknar 6-7 tiden - men har vissa dagar kommit in på natten för att vilja mysa med oss eller drömt ngt hemskt (gråtande kommer hon då) men jag bara lägger henne igen på hennes säng och har vägg lampan tänd, så somnar hon på 2 röda sekunder.
Sover 2 timmar på lunchen, annars blir hon inte sig lik, hon kräver sömn på dagen och det länge! Väcker vi henne eller råkar hon vakna efter bara 1 timme blir hon SUR och ledsen i flera timmar.

Maten går det så där med tycker vi, hon är inne i en period där hon inte precis ätit massor, men hon äter i alla fall och det mesta går in - fortfarande är det bara banan som hon kan käka bland frukten samt varma grönsaker duger men inte kalla... Testar dock ibland gurka o sånt... visar intresse....
Allt annat går ner! (Fortfarande inte intresserad av bullar, kakor o godis o.s.v. jättebra ju!)

Ja det var våran lilla gullenos! 2 år har gått - ofattbart! Vart tar tiden vägen egentligen?

Bilder! ps: bry er inte om min fula morgon-hår och nuna, titta på sötnosen Léa istället ;)








100 dagar!



Finally 100 dagar kvar :)



Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 13 apr 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.