Grattis Linnéa 11 månader!


Hej svejs gott folk!

                                     

Läget?

Ja, nu har man varit och tittat på Open Sign i Örebro. Det var så roligt, även om det var kort. Man önskade det var en timma till med ännu fler scenkonstärer :)
Jag tyckte många av dem var så bra, mkt berodde på att jag sett auditionen och blev glad över att de hade tränat ordentligt till Open Sign premiären.

R.B sjöng "Mamma" - det var så tragiskt och ändå så härligt att se på rap på tsp! Han och hans brorsa G.B dansade också jättebra!! Med tjejerna...
Det var så längesen jag såg dans och sång på tsp!

Men inte för att förglömma så spelade några teater och det var roligt och se, underhållande. Vissa var duktiga på kropprörelser och mimik att de inte behövde säga så mkt, kropprörelserna sade/visade allt.
Fördom showen var roligt och se - de hade verkligen finslipat deras debatt-teater från sist (auditionen) och det gav nog en del att tänka ;) Alla asiater kan ej karate :p

Jaa, nu till huset och familjen.
Vi har äntligen gjort klar Linnéas rum! Alltså möblerat den och köpt in ny matta och nattlampa o.s.v... Linnéa sov i natt ensam i sitt rum. Mysigt och roligt - nu hava hon bliva stor!!!
Det funkade precis som vanligt - hon sov utan problem.
Hon verkar gilla sitt rum för det är mysigt där, både luften och känslan är rent där... (vi har märkt att det är lite kvavt i våra "icke renoverade" rum jämfört med de renoverade. Misstänker det är gamla plastgolvet som kan lukta eller kväva... Ska bli skönt och fortsätta med nästa rum! Så blir det 2 sovrum, en hall och tvrum/matsal kvar sen är det klart.
Det tar tid och totalrenovera speciellt när man har ett barn OCH skiftearbete.... Vi behöver ibland få tid för oss själva och då vill man inte precis renovera då :)
Nåja allt ska förhoppningsvis vara klar senast sommaren 2009.. Sen kan vi koncentrera oss på fasad/källarutrymmet.
Få se....mkt kan ske däremellan!

Jaa, Linnéa visar tydliga tecken på att försöka teckna men fortfarande är det LAMPA som gäller, hon pratar också... "pekar" hon på Lampa tecknar hon "blinka" och säger A A samtidigt... två st A A som i lAmpA. :)
Hon förstår en del tecken men bryr sig inte så mkt om det heller, Lampa är roligast! :)
Hon använder mkt ansiktsmimik nu... speciellt vid matbordet :)
Äter allt! Matvrak! Äter hela tiden typ om hon kunde ja! Äter numera nästan bara hemlagad mat men burk funkar fortfarande i resor/ut på stan o sånt... Gröt är fortfarande favoriten.... Välling är den mysstund hon har innan sovdags.

Linnéa försöker stå själv, det kan man se genom att hon leker knästående och ibland försöker hon upp utan att hålla i ngt men tvekar mkt. Hon tycker inte om o att inte ha ngt att hålla i.. Det räcker med en snöre så blir hon nöjd så hon KAN stå egentligen men hon gillar inte det liksom, får lite panik... Sött...
Går (med stöd) och kryper jättesnabbt att man får hålla ett öga på henne hela tiden!

Ja det har inte skett så mkt med Léas utveckling än men några bilder kan vi bjuda på!
Dock kommer det film snart, håller på o fixar den litegranna...

Kraam!


Här busar Léa litegranna vid matbordet med mat i munnen.



Knästående vid sin favorit leksak!


Är inte min rumpa så söt?! Barnstrumpbyxor är gulliga med tryck i rumpan!


Barnkalas

Hej all folks!

Det har inte skett mycket men tänkte ändå blogga litegranna medan jag har tid. Jag jobbar mycket i Oktobermånadens 3 första veckor och därför är jag sällan ledig för att sitta vid datorn :(
Sitter dock här jätte trött redan innan 20 tiden, ögonen värker :( Jag hade Helgcafé pass i går vilket innebar att jag slutar kl 01.30-02.00 och är ju hemma sent... Usch... (fick dock sova hos svärmor i natt så halvtimmes extra sömn fick jag iaf).

Ja... Rhianna har fyllt 2 år och vi hade liten kalas hemma hos oss (större lokal hos oss typ). Dock insjuknade en massa barn och familjer så det blev bara Léa och Matilda med Rhianna samt några vuxna.
Bjuder på bilder.

Rhianna och Léa leker.


Linnéa överlämnar Rhiannas present (men är mer intresserad av annat så pappa hjälper till haha).

Léa stående vid tvbordet.

Linnéa har nu 8 tänder, 4 uppe och 4 nere.
80 i storlek men i vissa fall 86 om man vänder ärmen en gång bara.
DOCK är hon smal och därför ska hon ha max 74 i kjol/byxor fast längden kan bli fel.. Suck...
Letar efter ngn typ av barnbälte...

Kan stå själv i bara nån sekund fortfarande, leker mycket för sig själv, säger till om hon vill ngt, tecknar tsp med sitt eget språk vilket e skoj o se!, förstår samma ord som förut, kan visa upp det via ögonen (pekar inte fortfarande hmm).
Älskar att vinka/lampateckna!

Världens gladaste unge kan man tro... så mkt leeeee hela tiden sött...
Men när hon e grinig så är hon lite klängig men ack vem kan motstå att kraaama henne ;)

Inte mycket har skett sen förra bloggen, det är lugnt nu i utvecklingen även om små saker sker under tiden.
Kryper gör hon i rekordfart att hon springkryper nästan haha!

Älskar vuxenmat! Korv är MUMS! Snor våran mat hela tiden... MATVRAK! Vill äta hela tiden ofta!
Mycket energisk! Sällan man får en lugn stund med henne... hon är jättelugn när man ligger med henne i sängen och myser (om inte hon fått för sig att leka plötsligt ja!) då kan hon ligga i 20-30 min och bara glo på en eller liknande.
Mysig vilostund, något som hon bör ha då hon annars är energisk hela tiden.

NU är Linnéas rum helt klar (utom dörren o diverse runt den)- i morgon sätter vi upp gardiner och persienner samt möbler!!!!

Nästa projekt = Våran sovrum :)

Några fler bilder bjuder vi på....



Linnéa på väg till dövas förening för allmänt möte...


Linnéa har fått en ny kök! :) Hon älskar att stå o slå på grejer så det låter - därför köpte vi köket begagnat då slipper hon slå på tv/ tvbordet :)

Krama!