Sleepless in High Valley

Ahh, sitter här och surar...i mörkret....medan mina två älsklingar sover så gott att man avundas dem.

Jag sitter dessvärre med en VILDING i magen, helt plötsligt har nallen bestämt sig för att SPARKAS och SLÅSS.
Försökte med ett varmt bad och nallen lugnade sig, fick hicka istället, men nu är det istället små sammandragningar i hela magen och nallen puffar hela tiden.

Nallen brukar vara snäll hela nätterna i vanliga fall!

Jag har oerhört halsbränna, har ilningar i hela ryggraden, har små "mensvärk", gör nummer 2 ofta nu (bajsa), flera sammandragningar...allt det fick jag plötsligt nu...
Visst låter det som om att det är på gång, själva förlssningen?!!! Men icke sa nicke! Jag känner inte "smärta" typ ajjj förvärkar o.sv. nää... bara obehag i alla delar.. kroppen liksom förbereder sig nu bara... blärk!

Jag vill ha ONT bara för att få det bekräftat att det ÄR dags! haha....

Kan inte somna.. är såååå trött, ögonen viiilar men vaknar snabbt nån minut och klagar.... munnen blir torr snabbt, jag känner mina fötter har svullnat rejält...
Ilningarna i ryggen gör så att jag får ont i huvudet precis då det ilar....

Ja, nu har jag klagat klart! ;)
Trevlig läsning va?

Nästa inlägg blir väl mindre klagmål och förhoppningsvis trevlig nyhet dvs att man PLOPPAT UT NALLEN! för det ska ut!!! snart!!! :)

Haha

Kramar på er alla !

Lilla Léas första frisörbesök

                  
     BEFORE                                 AFTER


Linnéa har nu varit på sitt första frisörbesök! Det gick bättre än förväntat, ni som känner henne vet hon inte är typen som gärna sitter still och snällt speciellt inför främmande folk!
Men man försökte förklara för henne vi nu ut klippa o.s.v. ofta sen gick farmor, jag och Léa till Högdalens Klippotek där en tjej kan teckna.
Satte ned henne på stolen, fällde ett och annat tår men satt kvar! Fick tidning att läsa och hon gillar ju att bli fotad så hon blev så osäker - både rädd för tjejen men samtidigt ville läsa och leka fotomodell, fick sin napp som tröst, det hela gick så snabbt!



En rosa färgklick på huvudet och så var det klart, våran lilla Linnéa är inte liten längre!!! Jisses vad vuxen hon ser ut nu!
Väl ute fick hon en piggelin glass och kände sig ovan med håret, under hela dagen kände hon på håret men verkade nöjd.

Ahhh !!



                                                 
Vattenfärg målning hemma för några dagar sen. Samt promenad ute hela familjen, passa på nu vädret är mild!

Vill passa på tacka för Anders.se kvällen, var där en stund och det räckte för mig, jag är trött på kvällarna egentligen innan jag ens åkte dit men var tvungen att åka, ville absout ej missa!
Ingen vattengång idag i alla fall ;) Hade hjälp av svärmor det mesta av dagen som avlastning medan Ola jobbar och möten hela helgen.
Det närmar sig med stormsteg till förlossningen (17 dagar idag) och allt är förberett nu. BB väska packad, sorterat och ordnat kläder i byrån i olika storekar o.s.v.
Har nu alldeles för mycket kläder till babyn, efter att också fått låna kläder av kompisar.

Det enda som behövs göra nu är att montera in persienn i barnrummet och koppla vägglampan till uttaget på andra sidan, samt pumpa barnvagnen!
Så är man helt redo!

Är sjukskriven nu och njuter verkligen av varje ögonbick även om jag saknar jobbet redan så är det skönt, för jag har svårt och resa till och från jobbet varje dag plus mina ögon - de måste bara somna! även framför datorskärmen, det räcker med och sitta en timme framför dator eller tv eller liknande då ZZZZZZZZZ direkt.
Precis så hade jag när jag väntade Léa de sista veckorna, de var jobbiga.

LÄNGTAR tills nallen är ute och man får snuuuuuuusa gullegulla med bebi!


En större bild på vår älskade Linnéa, vi är otroligt glada över att ha dig! Du är vår lilla prinsessa, något vild och busig men ack så social och alltid glad och för det mesta snäll/lydig - vi älskar dig!
Du kommer absolut bli världens bästa stora syster!




...nedräkningen har startat

Ikväll är det 26 dagar kvar!

Sjukskrivning fr.o.m. i går till 1 april, sen är det föräldraledighet o.s.v.

Magen har sjunkit rejält...
Halsbrännan har kommit tillbaka (!!)
Vikten är fortfarande på bara +2,5 kg sen jag blev gravid
MVC besök 19 mars
har nästäppa hela tiden speciellt i sittande läge.

Ju mer jag vilar deso bättre mår jag, visserligen e det skönt men då känns det som att babyn inte vill ut.
Ju sämre jag mår desto mer tror jag att babyn ska ut snart haha.

Senaste tillväxt UL förra veckan visade att babyns mage/buk var beräknad till v 40 redan men lårben och huvudmåttet visade på c:a en vecka längre gången än jag var då.
(Jag var v 35+1 då och mätningen visade ca 36+2-4) så jag hoppas det stämmer och det innebär då att man ska föda en vecka tidigare än 13 april!!!
det betyder att Nallen är liten och RUND :) En liten fettobaby ska ja få! va sött!
 
Ni alla som inget har för er - håll era tummar och tår för att nallen i magen vill ploppa ut NU :)
(Fast jag är lite schizofren i detta fråga, jag VILL att babyn ska ut men jag VILL också vara med i anders.se releaseparty nästa fredag! Kanske kan vattnet gå dagen efter anders.se??!!)

Haha

Massa kramar!

Ja, jag lever! ;)

Tjena!

Det var ett tag sen!
Inte så konstigt, då jag varit magsjuk och allmänt trött samt så har jag haft fullt rulle i jobbet för att göra det fint inför vikariaten men samtidigt så är det alltid mycket första månaderna i året i en förening pga fondansökningar och årsmöte.

Jaa, men här är jag! I vecka 35 och irriterad över graviditetet :)
Tja inte sur-irriterad men man tröttnar på att vara gravid, jag VET hur det känns det räcker bra, jag vill gärna att h*n ska ploppa ut nu! Lukta och mysa på bebisen!!!

Nåja, får stå ut 4-6 veckor till.... Som jag har det nu fr.o.m. i går så förvånar det inte mig om det blir tidigare än beräknat men med min otur så är det senare än beräknad haha.. Jag har alltså sammandragningar heeeela tiden och har vissa gånger fått enkla förvärkar - min kropp pi börjar anpassa sig nu men om jag jämför med Lea i magen så är det tidigt denna gången.

Visserligen hade jag känningar förra gången men då sällan och några dagar innan mer intensiv, men denna gågn 5 hela veckor innan - dumt... jaja... stååå ut och LE :)

Vi vet ju vilken kön det är i magen men vi skriver inte för det finns några släktningar som gärna inte vill veta, de tycker om tjusningen att få veta i samband med förlossningen och det respekterar vi så vi skriver inte könet i bloggen, men ni sm undrar får gärna fråga direkt! Ni vet var jag finns.
Tillväxtultrajudet visade att babyn mår fint som man kunde se och att den var 1738 gram (genmsnitt på den åldern skulle vara 1850 gram ngt sånt så det är en lite mindre unge jag har) men jaa, hur lätt är det att gissa fram vikten via mätningar o.s.v.
Man trodde ju Lea skule bli en bamsing med 4500 gram men blev "bara" 4010....
Fast jag tror opckså denna gång kommer det bli en mindre unge, då magen är också mindre, enigt kurvan nästan.
Med Lea var det massor över den övre SF kurvan! hehe.

Jag har nu varit hos MVC i torsdag bitti och barnmorskan sa "oj ja huvudet är långt nere" :) *glad!* då är det snart dags tänker jag men nej ja det har inte betydelse egentligen men att den ens är nere och ångt nere måste väl logiskt betyda att det finns större chans att nallen ploppar ut tiiiidigare ;);) *hoppas kan man alltid*

Jag mår egentligen jättebra för att vara gravid, det är bara tungt att ha sammandragningarna sm gör att jag inte ens kan gå ut med Lea och leka pulka, jag vill ju det!
Jag bar en liten kasse med 1,5  läsk och lite till i går och det tog krafterna på mig, pyttsan bara 500 meter men nänää, stannade en hel del och viiiila..... MES va?!! Suck.

Ja, det var tjat mona. intressant läsning? ;)

Här kommer något mycket trevligare!
Linnéa växer och frodas som hon ska, hon är oerhört pigg och snäll som vanligt. I och med att hon kommunicerar längre meningar blir hon mindre vildare tycker jag. Hon är social (blyg i början) av sig, och frågvis.
En liten söt härmapa också, hon vill gärna teckna det man tecknar, härmas tecken för tecken.

Börjar berätta saker och ting ckså, som t,ex gå in i datorrummet till mig och sa "usch jag lukta illa jag happ bajsa pappa hjälpa byta blöja sen jag tåg leka"
Aww.... hennes sätt att säga "lukta illa" med rynknäsa...sött...

Linnéa är frtfarande en bokmal - vi vet inte varifrån den intresset kommer.... Biblioteket är rena himlen!
Mamma och pappa läser verkligen aldrig....sällsynt iaf....
Läser mycket speciellt innan läggdags behöver hon ugn och ro i soffan ch sen i sängen där hon ligger med 2-4 böcker och avverkar varenda en innan hon somnar, med boken framför sig.

Bilder!



I går hittade jag henne sovande med boken på nyllet, sött.


Lea poserar - hon vill alltid välja kläder själv ur byrån och denna gång klädde hon helt själv hela klädseln ni ser nu, och jag tyckte det var tufft! Mode medveten? ;) (Hjäpte dock bara med blixtlåsen)


Bus fejs!