8 månader!

STORT GRATTIS till lilla Linnéa som blir 8 månader gammal idag, den 20:e juli!

Tiden går sååå fort!

Linnéa börjar utvecklas något enormt den senaste veckan.
Vill stå och börjar kunna stå med stöd själv men vingligt ändå, men älskar det.
Sitter ju själv stadigt utan problem.
Idag i morse var hon uppe i knäna och händerna, alltså försökte krypa på riktigt men bara gunga och pladask ned på mage. SÖT!
Åla kan hon redan och det snabbt :) Nåja inte så snabb men fort iaf.
Hon förstår att man pratar med ngn bakom hennes rygg, om jag tecknar till pappa t.ex. som står bakom Linnéa. Hon tittar på mig och vänder för att söka efter pappa.
Kan dock inte ngn tecken än även om hon tecknar "vet" en massa ggr och när vi gör det så härmas hon och nu börjar hon härmas direkt om man klappar händerna. Förut klappade hon på eget intiativ men nu härmas hon litegranna.
Gåstolen rusar hon i rekord fart och vet vart hon ska.
Håller man upp henne i stående börjar hon stappla framåt LIIIITE ibland inte ibland plötsligt går hon ett par steg. Det kommer säkert snart, allt sker ju plötsligt!

Dock finns det en enda "negativ" sak och det är att hon börjar minska på sin sovtimmar nätterna, dvs hennes elvatimmars regel har blivit tio/tio o halv timmarsregel nu.
Sover kl 19 och vaknar kl 5 men vi har lyckats flytta lite så nu sover hon 19.30-20.00 och vaknar kl 06-06.30 så det är perfekt.
Vi är bortskämda i alla fall, hon SOVER ju hela nätterna haha. Men det blir så att man blir van i sina egna rutiner och då blir man inte van med kl 5 på morgonen. Men nu är det iaf ändrat :D

Pappa ola sover litegranna nu för han var på pokerkväll i går, hörde det gick kass på stora turneringen men han gick bra på två loserbord iaf. väntar och se när han vaknar hur det gått.

Vi har varit duktiga vi i veckan, rensat potatislandet med 1 meters ogräs... nu är det bara jord och ska planera gräs så det blir en större tomt att använda. även rensat buskar vid ytterdörren grävt upp all rot också samt klippt häckarna.. PUH!
Liiite finputsering kvar samt bärhörnan och komposthörnan kvar!

Nu luktar Léa bajs! Måste byta om.
Bjuder iaf på bilder härnedan.





Här står Linnéa litegranna.


Smakar på en bananbit själv. Funkar hyfsat.


Måste ju visa tänderna hon har, det syns ju aldrig på vanliga bilder haha.


Hennes typiska min denna vecka, putar munnen!

'
Bajs min!


Vi var och spelade golf, farmor, pappa och mamma samt lilla Linnéa testade också :D:D
Ursäkta håret o.s.v - vi tog uppehåll från trädgårdsrensningen så vi såg inte kloka ut, minigolfen var ju vara 100 m från hemmet.

   
Några leenden bjuder vi på!

taaz.com

Kul o testa frisyr.. VILL ha långt hår med bra kvalite. men impossible för mitt hårkvalité så jäkla irriterande hehe.
Nåja bjussar på några bilder :D
MÅSTE plocka ögonbryna, gör det så sällan typ 1 ggr/år hahaha... nåja . krama!


Linnéa´s fisketur och lite annat

Hejhejsvejs!

Bjuder på en hel del bilder denna gång också.

Linnéa har varit ute på sin första fisketur och där fick ingen av oss fiskelycka förutom morfar (min pappa) som fångade en Regnbågslax. Mormor rensade den och linnéa fick titta på!
Hon klarade hela dagen ute relativt bra, glad humör och allt men hade så svårt och vila/sova för det var så mycket som hände så hon ville vara med hela tiden :) Hon ville också åla runt men det var svårt med marken fullt av stenar och grenar som vi inte ville hon skulle stoppa i sitt mun :) Vaktade henne på filten haha, men var för liten utrymme tyckte hon :)
Kan förstå, har man börjat åla så vill man åla överallt inte i en 1x1 meter filt! Haha.
Men hon hade det så bra! Pigg fram till kvällen 20.30 ca så somnade hon :) Övertrött kan jag tro...

Fredagen efter fisketuren (torsdag) fick vi besök av M+J med sin lilla Lovisa. Linnéa blev nog glad o få se en bebis, ett tag sen liksom. Inte för att vi isolerat oss nej men det har bara blivit så hehe.
Linnéa var nog så impad över Lovisa - hon kan ju sitta... Linnéa kunde inte sitta helt själv - jo det kunde hon men hon föll hellre nedåt och ålar, eller var okoncentrerat hela tiden vid sittandet.
Lördagen fick vi en chock - hon satt! Helt själv och länge. Numera sitter hon helt själv och behöver ej stöd och klarar själv, visserligen kan hon ramla lite åt sidan men hon stödjer sig själv isåfall eller får litet smäll inget fara, inte som BANG i golv för hon VET det är hårt och hon är stabil! HURRA!!

Linnéas tänder har vuxit, nu är de två underkäke tänderna helt synligt även om hon inte visar det ofta, har tungan på dem.
De 4 i överkäket har bristit ut litegranna och man kan se vita tänder (4 st samtidigt!!!) men de har ej vuxit liksom.
Som sagt i tidigare inlägg så räknar vi med att om 1 månad så har hon 6 tänder fullt utvecklade :)

Yepp - nu till något helt annat..... JAG är skadad :( *sorg!*
Jag har av ngn anledning överansträngt min vänstra fot och den är nu inflammerad (var på Vårdis idag hos distriktdoktorn) och jag får äta 3 piller/dag för värk och inflammation i en vecka :(
Hjälper det ej så blir det sjukgympa. Irre!
Hoppas pillerknaprandet hjälper! :)
Det gör mest ont på kvällarna!

Jaa, nu medan Linnéas rum är nästan helt klart (list kvar så klart) så avvaktar vi med flytt förrän allt är klart och glasmästaren fixat ena fönstret (den e trasig på en ruta innanför) så testar vi Linnéa i annat rum men först om 1-2 månader antar jag som seg glasmästaren är!!!
Så vi har börjat och arbeta utomhus med trädgården!
Ska ta bild på potatislandet senare så får ni se före och efter bild :)
Vi har verkligen skitit i trädgården hela tiden men nu tar vi tag i det!!! :D
Hallon finns nu! Mums, ska nog plocka dem i morgon och mumsa mig i dem!

Hmm har nog inget mer o skriva om - kolla bilderna istället :)
Ska själv gå o se Extreme makeover, jag VET den är lite skräp program meed Ty som skriker i megafon men jag tycker ändå om den speciellt början och slutet - aallt i mitten är lite skräpaktigt men jaa.... FNISS....

Kramis!



Baby Björn bärsele funkar bra nu utifall vi bara ska snabbis till affären o.s.v.... Vi har inte köpt ngn skräp sulky eller sånt så vi slipper ta med barnvagn, men selen funkar istället!


Linnéa är snabb i gåstolen och börjar också gå till mellanrummet (hallrum) och ta pappas skor - mumsa i snören!


Lovisa pekar på Linnéas mun!  Lovisa sittandes och Linnéa ålandes.


Linnéa tycker det är så roligt och se pappa jobba i trädgården.
Som ni ser, kan hon sitta helt själv. Gräset är också mjukt nog att falla i utifall.


Linnéa har ju separationsångest numera, alltså om ngn annan än pappa och mamma bär henne eller liknande så blir hon så löjligt ledsen för ingenting.
Här försöker pappa och farmor visa léa att farmor är snääääll.... bjussar på bananpuré! Mums!
Äsch separationsångesten går över snart! Linnéa är bara barnslig :D


Här nedanför ser ni en massa bilder från fiskeriet.



Sussar gott på väg till sjön - Villingeberg, stora svinsjön.


Farmor med barnbarn. (kolla in Léas söta mage hehe)


Äkta kärlek :)

Morfar, morbror och morbrors sambo med vovven samt mormor i aktion att vakta spöna :)


Pappa pillar med fiskekrokar medans Léa leker med sina grejer. Mamma fixar mat!

Lite mer information om fiskeriet samt bilder finns i ruzim.blogg.se !!

Linnéas första bad utomhus!

Tjosanpjosan!

Ska bara skriva kort för vi håller på och packar inför morgondagen - då ska Linnéa på sin allra första fisketur!!!
Hela tjocka familjen skall dit! Alltså jag (mamma), Pappa Ola, Farmor, Mormor, Morfar, Morbror och tydligen Morbror sambo. Skosjigt! Hoppas hunde är med då! hhehe.

Jaa, Linnéa var på 8 månaders kollen idag (egentligen inte ens 8 månader förrän 20:e men antar de har semester då).
Hade fel......tja halv rätt iaf.... 69 cm!!! Hurra hade rätt på det... och vikten öhh jag som var så säker på minst 8 kg men nähää fortfarande "underviktig" men inte så farligt ändå, 7600 gram!
Vår lilla spinkiga söööötnos!

Här badar hon med mamma i badkar... Sött!





Linnéa har en favvo sak som hon gääärna ålar efter i flera mil kan man tro - mobilen! Suck! Så jag är tvungen att gömma undan våran men hon får leka lite med hennes egna gamla skräp mobil utan batteri o.s.v.
Tja som farmor säger blir det svårt för henne och förstå att det får man röra och inte där (min nuvarande mobil) men äsch hon får leka litegranna det är så roligt o se henne ÅÅÅLA runt.

Jaa hon kryper nästan, knäna är uppe men armarna ålar iväg haha. Snabbt börjar det bli och i hela husets nedreplan! ruuus hit o dit.... Måste checka henne liksom.
Hon övar också massor med sin pincettgrepp, ibland ser hon så små smulor och försöker få upp dem, jag undrar vad hon ens ser haha.



Ibland har hon rolig min... under bordet när hon ålade mot mig, tog jag fram kamera och blixtrade till snabbt hon blev lite överraskad.
Sött va?!




Här vill hon sååå gärna hjälpa till med hushållet! DAMMSUGA är kul! Haha.
Hon rusar hit o dit med gåstolen och brukar vilja röra dammsugaren hela tiden som står vid väggen på laddning, så jag tänkte testa o ge henne den så hon får testa den och dammsugaa litegranna. Ser förvånad ut hehe.



Vi var ute och badade i kumlabadet (Djupadalsbadet) här 50 m från oss, med mormor och Linnéa fick sin första dopp utomhus!
Första bilden gör vi henne redo och sen 2:a bilden är hon i vatten och hon verkade ha det mysigt :) Giraffen är dock bästisen ibland, dennes öron är goda att suga på (öhhh, grönt tyg stump som hon alltid suger på).



Här kan man se att hon börjar få längre hår, äntligen men det tar nog massa år innan hon får ngn hår om hon nu har ärvt MIN DUMMA hårkvalité! Hoppas hoppas hon fått Olas kvalite!

VÅR LILLA SÖTA PUNKIS!




En stor glad nyhet!
Linnéas rum är äntligen KLAR! OBS! Vi valde fondväggen pga denna rum skall i framtiden bli arbetsrum så det blev inte så rosa eller flickaktigt alls hehe. Men snyggt! NÖJD!

BILD!
(OBS! Taklist och golvlist saknas! Kommer!!!! hahaha...alltid dem sakerna som e sist! usch.... notera att TAKET är nytt också...)



Det var allt för idag!
Nästa blogg handlar nog om fisketuren! Kameran laddat och klar!

Sommarlov!

Hejhejsvejs på alla sommarfolks!

Nu medan Linnéa varit snäll ikväll och lilla Ola är ute på AIK-ÖSK match (i Olearys) med AIK supportarna så passar jag på att blogga!

Linnéa har inte utvecklats så mycket sen den senaste inlägget....hon ålar målmedveten fortfarande, kan gå bättre i sin gåstol rakt fram, kan sitta själv men måste ha hand ändå bakom pga hon lätt distraherad och plums ned i liggande ställning lätt, har blivit lugnare och inte så exalterad längre men är fortfarande livfull och pigg av sig.
Tycker mycket om att vara ute och att det händer saker.
Fortfarande liiiite separationsångest.

Dock är det en sak som skett snabbt - hennes tänder. Hon fick ju en förut, sen såg vi en hörntand (uppe) på gång sen kom den andra nere också och nu kan man ANA att båda 2 kanintänderna uppe är på gång... Visserligen är den första tanden fortfarande i snart 1månad inte helt uppe, den är halvvägs eller så har hon små tänder (??) och de övriga jag nämnde är antingen risgryn eller vittbula dvs PÅ väg o sprickas upp.
Om en månad tror jag att hon har alla 6 första tänderna dvs 4 uppe och 2 nere men vet ej om det är då helt ute utan mer halvvägs som den första är nu (öhh).

Skall på 8 månaders koll den 9 juli (lite tidigare kanske pga semestertider?), då skall hon vägas och mätas :)
Jag gissar på 8150 gram och 69 cm....isåfall är hon i kapp i vikten och i normal längd för sin ålder. :)


Vi hoppas o bli klara med Linnéas rum inom ett par v om vi nu hittar tapeter.. Vi har hittat fondväggen! Mörkgrå med svart vitt silver mönster....ska bli ljust i övrigt vanliga tapeter.


Mina två älsklingar!!!

Pappa i fullfart att natta Léa på eftermiddags luren.

Bjuder på flera bilder!

  Mamma och Pappa i full action med Linnéas rum... diskuterar elementen.

Några blev förvånad över att jag hade en lillbrorsa (man trodde jag var ensam barn ööööh!), minns ej vilka ni var som frågade förut men här är en bild på brorsan min med Léa! :) Är inte vi lika? :D:D:D:D
Brorsan - om du läser detta - stackars mig som är lik dig :( FNISS



Massor med bilder på Linnéa!


Linnéa i sin nya sköna sommar pyjamas.(Nybadat)


Linnéa badar i sin badkar och sitter helt själv, ibland konstlar hon till det ( sista bilden), en blivande vattengymnast?
Linnéa tycker det är så roligt och försöka fånga vattenstrålen, men fattar ej hur man gör.... :)



Här ålar hon till hennes nya leksaker från farmor.


Ja som sagt så går hon i gåstolen och så fort vi har den i köket blir det spring i benen rakt fram till papp-soppåsen eller pant-påsen.
Antingen tar hon en pet-flaska och försöker dricka ur, slår med den o.s.v eller så tar hon en kartong/kuvert/tidning och äter den! Suck.

Jag är som ni flesta vet en cola light/zero freak och tydligen vill Linnéa smaka men näää tomt där ... För liten :) Och jag hoppas hon INTE börjar dricka läsk, jag måste skärpa mig och sluta innan hon vill också ha :(




Här grimaserar Linnéa litegranna och ser busig ut.
Sådan far sådan dotter i den 3:e bilden.... medan pappa är uppe och fixar rummet så leker Linnéa med måttbandet och mäter någonting....

Massa kramar till er alla läsare!

PS: jag gillar och få kommentarer ;) fniss.