Senaste nytt

Tjohej alla som läser!


Ny design
Ja som ni ser har jag bytt layout och lagt till " besökar lista" så jag får se vilka som besöker mig liksom, genom IP adresserna.

Kul för er o se också antalet besökare på min sida :D

Ju fler kommentarer/besökare desto roligare och skriva något då. :)

Nej jag kommer inte att sluta blogga, men frågan är bara hur ofta jag hinner blogga :D

Léa börjar bli stor och hon är vaken hela dagarna så man ger mycket fokus till henne. Blogga får jag göra på kvällarna när hon sover.

Idag bjuder jag på flera bilder också! :)

Tack till er alla som tyckte headern var fin :) Men kan dock säga att photoshop gjorde hela jobbet, jag bara klicka hit o dit hehe.

Däremot har jag lärt mig en massa om html koder :) Skönt och friska upp minnet igen.

Det som irriterar mig oerhört är: Jag kan en massa html koder, jag kan en hel del om Internet och hemsidor men jag FATTAR inte hur man lägger upp en hemsida på nätet , alltså FTP o sånt där.

Får jag bara lära mig det så kommer jag ev. skapa en egen hemsida dessutom ha nytta av kunskapen i jobbet (där det behövs mest).

Jaa.


Träningen
Livet har hittills varit helt normalt, jag har inte motionerat mycket på sistone efter jag hade magsjukan, vilket jag har lite ångest för.

Innebandyn satsar helt på SM och jag som inte hunnit träna mer än 2-3 ggr med dem är naturligtvis inte utvald till spelare i SM, herregud om jag skulle vara med - alla skulle hånskratta åt min kondis och allt det där haha. Iaf - får ej vara med o träna o störa dem ;) så ingen iby nu framöver.

Hoppas de anmäler ett lag till korpfotboll?!J
ag ska åka till Leksand SM innebandy som SDI repr. och jag tycker det ska bli roligt och se hur innebandyns nivå utvecklats de senaste 3 åren, som jag totalt missat. (3:e sm jag missar om jag räknat rätt...sist jag spelade sm var nog i malmö...var det 2004?).

Sen så är det landslagsmatchen i Sthlm den 3 maj, ska bli skojsigt!!! Heja Sverige!!!

Kan meddela att vikten är detsamma inte upp eller ned sen den senaste updateringen i bloggen. SUCK. Hehe.
Ska dock testa lite med GI nu...såg att det fanns massor goda recept så jag vill testa, motivationen har jag fått från A Smultron :) Tack ;)

Linnéas utveckling

Smakis
Linnéa är nu över 4 månader, otroligt vad tiden går. ca 19 veckor sen man var o ploppade ut Léa :)

Nu har hon provat på smakisar på allvar och första gångerna tyckte hon det var roligt och ha händerna inne i munnen direkt efter fått en sked mat.. Tork tork hela tiden på händerna. Men efter ett par ggr vande hon sig och nu är hon såå duktig och äter alltid smakisen på fm.Man ska börja försiktigt säger BVC dvs med endast potatis o sånt, ca 20 ggr sen börjar Léa vänja sig.........men hon ÄLSKAR smakisen och käkar mer än gärna en halv liten burk redan. Avbryter jag så blir hon grinig...så jag gör så att hon får sina måltider på dagen precis som vanligt men med halv burk eller 1/3 burk av smakis runt 10 tiden och den måltid flaska som hon får direkt efter är mindre än vad hon brukar få, så hon inte blir "över-mätt" hehe.


Fysisk utveckling
Igår har hon dock upptäckt att man kan leka med maten i munnen, hon bullrar med läpparna, som när man ska försöka låta som en bil/motorcykel ni vet?

Vet ej vad en sådan munrörelse heter.... iaf - maten sprutar ut i små delar ...även saliven sprutar utoch gör bubblor, sen ser hon ut som en drägglande bulldog med salivdregel ur varje mungipa.. Haha.

Linnéa är otroligt högljudd!!! Skriker och pratar/sjunger HELA tiden i ett par timmar i sträck nästan per dag.... aaaaaaaaaaaaa rrrrr äääääää aaaaaaaaa daaaaaaaaa säger hon hela tiden. Undra vad hon vill :) Sött men man får huvudvärk på eftermiddagarna... jag försöker prata tillbaka men jaa....

Hon skrattar ofta om man leker med henne och ger henne all fokus ögonkontakt och petpet då skratt. Hennes skratt är så liten och syns ej mkt men det hörs...


Linnéa kan höja huvudet massa och hela tiden utan paus lääääänge, vända från mage till rygg (inte tvärtom, det är ointressant tycker hon suck), sitta med stöd (en handflata på ryggen typ). Magläge och krafsa efter leksaker för att stoppa dem i munnen. Inte så mkt mer. Vi tycker 3-4:e månaden har det ej skett sååå mycket frutom mer stadigare i hals. Det kommer nog vid halvåret...längtar och få se henne utvecklas, men samtidigt vill man hon ska fortsätta vara baby :)


Igår  har hon dock överraskat oss och i magläge försökt få upp knäna på golvet (på väg att krypa), hon kämpar mycket för att ta sig fram. Bara idag har hon gjort det en massa ggr och vill så mkt men misslyckas, kan bli spännande och se framöver. Fast hon är för liten för att börja krypa nu, men det är så roligt och se henne börja "fatta" att man ska ha knäna på golvet för att komma någonstans liksom haha.


Psysisk utveckling
Hon är nog i en period nu där hon är lite sällskaplig av sig. Vill gärna se vad vi gör, vara i samma rum, gärna ligga eller sitta i famnen (inte måste) och skrik-kommunicera mycket. Det är natruligt att bebisar har sina faser...

Men jag är himla glad hon fortfarande har sina nattrutiner (igår var hon relativ PIGG och aktiv så det tog tid att få henne somna kl 19.45) .


Nätterna
Hon sover fortfarande vanlligtvis kl 18.30-19.00 och vaknar 10-11 tim efteråt, kanske vaknar hon tidigare men myser för sig själv och roar sig själv i spjälsängen utan att babylarmet larmar så vi vaknar, vi vet ju inte....hon e nästan alltid vaken när Ola vaknar inför jobbet.

I och med att hon sover så bra på nätterna ger det ju kraft att vara vaken hela dagarna, sover max 30 min åt gången 1-2 ggr/dag ibland inget alls bara 10 min eller chockerande 1 hel timma en gång om dan. I övrigt e hon pigg och vaken, samt aktiv.


Hörseln
Vi väntar fortfarande på hörapparater till Léa. Ej hört ngt från USÖ ännu, inte heller från HDV.

Dock har Kumla Kommun lämnat över ärendet om dagisplats till rektorn på vår område så han skall se över hur det hela ska gå till, dvs Léa behöver gå på Kattungen men verkar som Kumla tycker det är dyrt och de gärna ser integrering men det har de inte sagt än, jag skulle ej bli förvånad om de säger det.

Dock har vi vår barnsköterska på BVC på vår sida till hundra procent, samt alla papper hos HDV och Audiologiska mott, säger för Léa.

Ska bli spännande och få studiebesöka Kattungen när det e dags! :)


Våren som kommer
Nu till april/maj blir det mycket som händer!!! SDU stämman (sdi rep.), SDR/VV rep.möte (jag med i vv styrelse), SDI rep möte (sitter i förbundsstyrelsen), har en möte med lägergruppen 29 mars, skolstyrelsemöte i maj samt förbundstsyrelse SDI möte i maj och repr. SM innabdny samt SM fotboll i gbg samt ev. Badminton SM i Uppsala (där har jag dock ej hört ngt från så jag kanske inte åker dit).

Ujuj en massa grejer!!!!! Men det ska bli kul och komma tillbaka liksom, då jag missat lite mkt speciellt det med VV skolstyrelsen.

(SDI har jag nästan inte missat något alls, det är alldeles för kul där!)


Idag+helg
Ola e i Hallsberg nu på moderatmöte....politik uhh...men han tycker det e så kul, så jag tycker det e också kul för det e alltid mysigt o se Ola glad!


På fredag ska vi båda spela Poker i en större turnering (som nu dock bara har 35 anm. av 64 tillgängliga platser, sugen vara med? anmäl er i www.ptio.se!)

då passar lilla svärmor Léa (fast man kanske inte kan säga "passar" för Léa sover nog hela tiden haha.


Veckan som gått
Linnéa har varit på babycafé och lyssnat på babysång (vet ej hur mkt hon hörde) men hon var för liten och fatta något, hon bara glor på folk och dreglar vidare.

Nästa babycafé blir fotografering av fotoproffsen, blir skoj o se hur det blir med bilderna om man ska beställa dem eller ej.


Babysimmet har börjat!!! Vi var där förra veckan (har påsklov denna vecka) och ska dit nästa vecka igen.

Linnéa och Filippa (anitas) går i samma grupp så vi har tolk och det har funkat bra.

Linnéa bara har handen i munnen och den andra handen i örat och glor på taket i simningen, hon fattar ej hon är i vatten, hon bara slappna av och myser hela tiden, bryr sig liksom inte om omgivningen mycket.

Bad=avkopplande enligt henne!


Annat
Snart är det den 2 april....Vad sker då? Älsklingen fyller år!!! 34 år!!! :D Yuippi hurra! Puss på dig gamlingen :)


Ser ni på So You Think You Can Dance Scandinavia?.....ÄLSKAR den serien (fast den amerikanska e bättre). Det betyder nog mkt för Sverige och de nordiska länderna att det sänds ett sådant program nu för att få dans populär igen.

Ola o jag diskuterade en sak - varför är det alltid bara danmark, norge och sverige som samverkar i program för norden. Aldrig får Finland deltaga? Jätte orättvist men det beror nog på språket men ändå!!!! tycker finnarna har all rätt till och delta.....

De kanske har tackat nej, men jag skulle tro man valt göra så pga språket....nåja...


Ahhhh sluta babbla Mona!!! Varsågod o njut av bilderna :)






Léa i magläge och glor på sin egen spegelbild.


Léa innan nattningen , sin nakna stund på golvet innan bad/pyjamas/kvällsmål. Mamma Mona busar!


Denna bok är absolut NR 1 för henne. Är hon lite ledsen eller rastlös är det bara o ta fram boken. Antingen "läser" hon den själv som på bilden, eller så läser jag den för henne med tecken för varje djur. Hund, Fisk, Kanin, Papegoja, Katt är de djuren som finns där i. som ni ser så håller hon boken själv. Duktig tös :)


Pappa Ola med Léa i soffan :) Matdags!


Vi renoverade hallen där uppe dvs vi rev en hel vägg och öppnade en f.d. dörr och nu har alla våra sovrum egna dörringång, äntligen! Under tiden fick Léa ligga i sängen och leka med klossen från ÖDU, men när jag kikade en sista gång då jag skulle städa undan allt, såg jag en söt sovande Léa. Hon lekte sig utmattad och somnade själv med klossen kvar i händerna :) SÖT!


Babysim i Kumla hallen. anita, jag och Ola i vattnet med Filippa och Léa.
(fotograf : Jens (filippas pappa) som var sjuk o kunde ej bada själv. Tack för du tog bilder!)


Vi gjorde en minnestavla till Léa. Hennes hand och fot inristad för alltid :)


Originalbilden från Headern.

Här äter Léa smakisar, i början ett par dar var det som i den 2:a bilden dvs hon har händerna i munnen och kladdar ned sig själv. Numera har hon inte händerna där, utan hon greppar

Layout

Hej alla.

Återkommer strax och bloggar.
NU ikväll har jag bara ändrat en massa i layouten här, med färger o bilder o.s.v.

KRAMS!

Léa

tjosanpjosan!

Jaa, nu är det dags och skriva lite nytt. Vet inte om många läser min blogg nu för tiden, eftersom man får allt mindre kommentarer men det kan ju vara så att man orkar inte skriva ngt, bara läsa :)

Är dock också sugen på att fixa ny design i bloggen men jag har ej hunnit. Får väl bli en annan dag.

Léa är snart 4 månader och mycket har skett sen sista inlägget, bland annat:

Léas allra första bad i badhuset!
Min ambulans färd!
Hörseltestet!

Jag börjar med ambulans färden. Jaa, det var så att en torsdag vaknade kl 03.00 och mådde skit så jag spydde och hade diarre, så på morgonen bestämde vi oss för att farmor (min svärmor) skulle passa Léa medan Ola var på jobbet. Och det var tur det för jag blev bara sämre och sämre, att jag hamnade i badrummet helt utslagen och kunde skita på mej, spy hela tiden och hade kramper i magen.
Jag ansträngde mig en sista gång för att komma upp och ringa 3g till Ola samt ringa sjukupplysningen, fick svaret att jag kunde ringa Vårdcentralen suck.
Ola åkte hem direkt, och jag blev verkligen värre vid 1 tiden och när Ola var hemma såg han hur jag var så vi diskuterade att ringa ambulans för jag kunde ej ens gå till bilen själv liksom.
Efter kanske 20-30 min kom ambulansen och jag gick emd hjälp av 2 stora ambulanskillar och naturligtvis spydde jag när vi kom utnför dörren, som tur var spydde jag ej på dem men det blev på mig själv i skorna, byxorna.
Fick ligga i båren och åka ambulans till akuten, väl framme var det ok men hade ont.
Undersöktes och man antog det var magsjuka men eftersom jag har Crohns syndrom så är kombinationen INTE bra så därför regerar min kropp extra.
Man ville att jag skulle återvända och till infektionskliniken nästa dag OM diarre och spyandet försvann men inte smärtan. Som tur var passade farmor Léa nästa dag också och jag kunde vila ut ordentligt och jag tillfrisknade men det tog 2,5-3 dygn tills jag kunde äta något igen.

Mådde fint senare och Crohn verkar inte ha återkommit, som tur är! PUH!

Jaa, som ni vet åker vi till babycafé varje tisdagar (ibland har man missat) så i tisdags var det samling i Eyrabadet och jag tyckte det var kul. Léa hade ju ej börjat babysimmet än (ska på tisdag) men jag badade med henne och det var mysigt med flera bebisar i vattnet och Léa var snäll :) Hon var verkligen pigg och bara "åt sina händer" hela tiden!
Hon dreglar något enormt och man tror hela tiden tänderna är på g, man ser lite fickor där i tandköttet (typ hål) men noll tand puh...vill bebis lite till! haha.
Hennes favorit leksak nu är bitringen med plastnycklar.

Efter badet var hon fortfarande pigg, sov lite i babystolen i bilen på väg hem men väl hemma vaknade hon efter en stund och pigg hela dagen som vanligt.

Léa är numera dagsmänniska, hon är vaken nästan hela dagarna (sover kanske halvtimma på fm och sällan 1-2 tim före Ola kommer hem från jobbet). Dock somnar hon HELA nätterna fortfarande, hon kan ligga i babygymmet kl 18.00 och hon VET det är kväll snart för om man t.ex. ej hunnit byta om och bada henne då kl 6 spelar det ej roll, hon börja gnugga ögonen och vill somna runt 19.00, har hänt jag snabbt gå kolla mail sen tillbaka så ligger hon och sov där i babygymmet, jisses men du måsste ju bytas om tänker jag då haha.
Så varje dag kl 17.30-18.00 börjar vi byta om, mata, bada och liknande sen låter vi henne somna när hon vill och det alltid runt 19.00 (0m vi ej varit borta) och sover minst 10 timmar, oftast 11 tim, vaknar alltså kl 06.00 på morgonen om hon somnat kl 7.
Skönt vi båda får skönhetssömn länge, men jag VET det kan plötsigt vända om helt, men nu är hon snart 4 månader och det borde vara bra än så länge *hålla tummarna*.

Léa kan vända från mage till rygg själv (även om det tar lite tid ibland) om hon ligger på mage, och det medvetet, mer säkert nu. Förut var det liksom KÄÄÄMPA lyckas eller misslyckas och buääh men nu är det typ vänd och leer :)
Jag blir ändå orolig för hon har huvudet högt uppe när hon vänder (med armarna stödjande på golvet) och huvudet kan bang på golvet liksom men jag har tjock filt under så det är bra ändå hehe samt jag e alltid med henne när hon ligger på mage, vill ju ej hon ska rulla sig till det kalla golvet och slå sig då.

Jaa, vi var och hörseltestade henne i torsdags (igår) och det visade sig att det blev samma resultat som förut och jag fick då veta att hon hör lite över 60 db (bättre än mig som har 73).
Hon var så duktig på testet och var lugn men lekfull och glad, fick lite sockervatten för att lugna sig lite men det verkade ej funka helt hehe. Det var först när doktorn tog bort elektroderna som var fastklistrade, som hon STÖRTGRÄÄÄT och var arg!! Det gjorde så ont, 4 platser togs bort, huden skavde och hår försvann typ.
Stackaren, och när hon väl gråter (sällan) så blir hon så ledsen att det är svårtoch få henne sluta gråta, precis som jag. Jag kände igen hennes beteende vid gråt, jag brukar ha svårt och sluta snyfta efteråt, det har hon också.
Hon liksom slutar gråta men har snyft och hicka kvar liksom och det länge, och det blir så irriterande att hon blir sur och visartecken på att börja gråta igen men man tröstar så gott man kan så hon glömmer hicksnyftandet.
stackaren!
Hon fick sen proppar gjorda i öronen, för att få hörapparater snart!
Att ha en hörselnedsättning på 60 db innebär ungefär att hon kan höra högre prat inom 1 meter runt henne och eventuellt höra ljud utanför 1 meter men inte förstå vad det är liksom.
Om man vill prata med henne ska man alltså typ ansikte nära örat och prata hehe, men jag tycker mig ha svårt o se att hon ens reagerar på det Jag pratar alltid med henne med röst och tsp, och hon bryr sig inte om ljud även om extrem nära, så jag antar hon bara stängt av ibland, vi försöker iaf ha ljud på tv o sånt där för att stimulera hennes hörsel.

Visserligen är tsp hennes första språk, hon kommer att växa upp med oss som båda har tspkrliga familjer. Detta innebär att vi måste få hjälp av ngn annan att ge henne ljudstimulans, talträning framöver.
med 60 db är det faktiskt bra hörsel för att vara döv liksom, så vi VILL ge henne alla möjligheter att kunna tala/höra men leva i tsp värld.
Lättare och anpassa sig i samhället då!

Vi står i kö för Kattungen i Örebro, detta innebär att vi måste pendla med Léa från Kumla.
(Hörapparatpropparna skall bytas vr 3:e vecka ungefär säger de så det blir pendlande då också, samt att hon får tider i HDV (hörsel döv verksamhet), olika läkartider nu framöver också. De säger att med döva barn är det extra koll på resten av hälsan t.ex. ögonen o.s.v så att allt är väl och att det e bara hörseln som är felet.

Älskar dig Ola.. Han var så gullig som tog hand om mig när jag var sjuk. Dessutom fick jag 3 rosa rosor i kvinnodagen (jag som gäsp kvinnodagen men jippi för rosorna såå sött).


Japp, här nedan ser ni en urval av alla  bilder som tagits under de senaste veckorna.




Bilder från Eyrabadet
Första bilden togs av Helen Söderberg, tack!
2:a och 3:e bilden av Agneta Stor, tack!



Här är Léa som övar med huvudet uppe :)


Léa efter ha fått elektroder-mottagaren påklistrade.


Jag var så trött en morgon (helg) och tog fram Léa i sängen och mös med henne medan Ola sov (ni ser han i bakgrunden hehe, sorry Ola att jag tog med bilden haha).


Léa med bitringen hon gilla enormt, bita dregla bita hehe.


Léa poserar litegranna.


Léa sitter med hjälp.

Förresten har vi nog gett Léa hennes persontecken! :)
Hon har ett stort behov av att HÅLLA i något, oavsett vad det är.
Sina egna händer (som om hon ber, se på poseringsbilden), nappen, napphållaren, åkpåsen, våra fingrar, min tröja, min glasögon, bältet o.s.v.
Hon liksom söker ngt att hålla speciellt när hon ska äta eller sova. Finns det inget att hålla i blir hon rastlös och har svårt och vara lugn med händerna, de viftar något enormt och söker.
Även om hon sover, och vi flyttar henne till t.eex. bilbarnstolen och åker då söker hon i sömnen efter bältet och griper tag i den och behöver ej vakna.
Därför har vi gett henne persontecknet, typ "gripa"....

Sen så har vi bestämt oss att det blir dop... de som är inbjudna ska få kort senare hemskickade.
Vi hoppas det blir Johan Selin, ej hunnit prata med han än då han e sjuk nu.
Datum är bestämt OM Johan kan den datumet också.
Faddrar blir min bror Jonas och Linnea K.
(Jonas då han är min älskade bror, och ingen finns vid Olas sida (han har bara mamma och moster i hela släktskapet) så vi kom fram till Linnea då hon bryr sig något enormt om Léa och hon hör av sig till henne ofta samt det är skönt och få en tjej som Léa kan identifiera sig med speciellt som Nea har döv familj och vet hur det är att växa upp i en o.s.v. )

Kramkram!!

3 mån 1 v

Hej alla!

Nu är Linnéa över 3 månader gammal, snart 4! Tiden bara går och går.

jaa som jag tidigare skrev i den förra inlägget sa jag att veckan som varit nu skulle varit händelserik men nähä hehe.
Jag sov på morgonen då vi skulle ha babycafé för Linnéa sov också och jag var så trött också.
Sen så kom inte Jenny/Magnus med Lovisa pga stackaren L var sjuk.

Det enda som hände var att Tant Nea kom på besök och det förgyllde vår vecka! ;)
Torsdag lunchade jag, Lea, Nea och mamma (mormor) här hos oss.
Efteråt köpte Tant Nea och Lea och jag kläder till Lea inför sommaren, två tshirtsbody och en klänning för totalt 129 kr. Billigt va. En babyklädesföretag har årligen sin lagerrensning och turnerar runt med kläderna för att sälja dem, de var i Kumla 2 dagar i folkets hus så vi passade på och kollade.
Fredagen var vi allihopa plus Ola till Tanja och Jocke (fast då sov Lea hela tiden och har missat att hon ens besökt Caspers hem haha) . Ola och jag spelade poker medans Nea och Tanja snackade.
Tyvärr kom jag bara 4:a, missade prispotten precis.

På lördagen innan Nea åkte hem hade vi fikat i Svea med Anita och gulleplutten Filippa.
Filippa är ju bara 2 veckor och 2 dagar yngre och hon är så söt och go precis som Lea är.
Léa och Filippa fick mötas och de såg förundrad på varandra, Filippa ville gärna röra Léa på ngt sätt. sött!

Nea åkte hem och jag åkte till K18 för att vara mötessekreterare för fiskeklubben, tog bara 27 min (rekordfart typ).
Sen kunde en annan person ej ställa upp i krogkvällen och jag ändå var på plats ställde jag upp som bartender ihop med M.
Hem sent.
Ola mysade med Lea :) fast den natten vaknade Léa kl 12-01.30 PIGGT men sen somna hon igen. Blev lite fel natt pga hon hann ej bytas om och då var vi tvugna att byta om henne då juippi vaknade hon suck hehe.
Men idag har rutinen direkt kommit tillbaka, hon sover nu.
Hittills fortfarande kl 19.00 - 06.00 som gäller på nätterna :)

Söndagen (idag) promenerade jag och Léas farmor ute med stavarna i en skogsslinga på 2,5 km, vi tog två varv så det blev 5 km. Skönt o motionera!
Badade med Lea i kväll och hon gillar alltid att bada, bara tugga på handen och glo på allt och baaada. Hon flyter själv lätt, precis som jag brukar göra. (naturligtvis med handen bakom huvudet hehe).

Vi misstänker att Léa börjar få tänder för att hon dreglar, tuggar extremt mer nu och dessutom bajsar hon oftare och man ser ingen tand än men man kan se att tandköttet är liksom lite spänd men vi får se sen, det kanske är inte dags än (hoppas inte för jag tycker hon är söt tandlös, vill hon ska vara bebis lite till!!! hehe).

Nu tror vi att vi har en persontecken till Linnéa, men vi får se efter denna vecka om vi vant oss och om det blir 100% bestämt då berättar vi sen för er alla :)

Jaa, i övrigt har det ju inte skett så mycket under veckan.
Bjuder istället på bilder härnedan.

VARSÅGOD!

Linnéa mitt i sin kvällsrutin.
Vi börjar alltid runt kl 18.00 låta henne ligga naken i handduken och leka litegranna, träna på rullandet o.s.v. innan hon badar runt 18.30 sen får hon mumsa på maten när hon verkar vilja äta. så somnar hon alltid efteråt runt 19-20 tiden och fram till morgonen. Det är skönt med rutiner för henne och för oss också.
Naturligtvis sker det att det blir ingen kvällsrutin ibland det beror på vad vi gör, men är vi hemma så ser det ut så här!


Hon har fått en tuggring som man kan lägga i kylen och sen bita i den för att lindra tänderna som växer. Hon tuggar gärna i den (första gången idag).


Jag har köpt några pekböcker i bokrean i MAXI och läser alltid en och samma bok nästan varje dag för henne, dvs det är bilder på varje sida: Hund, Fisk, Kanin, Papegoja, Katt bara....5 st djur med päls/skinn ruta där man kan känna på hur deras skinn/fjäll/päls känns. Jag sitter med henne och tecknar alla djuren varje dag, även om hon inte fattar ngonting så tycker jag det e en mysig stund jag får med henne ensam och hon stirrar gärna i sidorna länge och förundras över de starka färgerna o.s.v. så jag fortsätter med det.
Idag tog hon boken i egen hand och stirrade på fisk-sidan (med min stöd underifrån för den e tung för henne haha).


Linnea och Linnéa :)


Vi har redan köpt en matstol från Ikea med stoppning. Testade den förra veckan och se om hon kunde sitta själv stadigt och tydligen kunde hon det men jag anser det eför tidigt än för huvudet kan snurra litegranna fortfarande. Men jag tyckte det såg så sött ut att jag tog bilder på henne där. Om några v kan hon sitta där duktigt och äta burkmat!! Åh vad jag längtar!


Linnéa i sin nya söta fina klänning som man köpte i Textilkompaniet.


Sist men inte minst måste jag nämna en sak:
Ola är den underbaraste människan på jorden! Han är världens bästa pappa för Linnéa och såååå omtänksam och kärleksfull till mig. Kan prata om allt med han men också sitta tyst med han och bara njuta av kvällen eller liknande. MYS-OLA!
Jag tror Linnéa kommer att bli en pappagris :) sitta på hans fot medan han går typ, roligt och klängande :) Precis som jag gjorde på min pappa när jag var liten!