Vecka 9

Hej alla kära vänner!

Ja nu är jag försenad, hat haft lite mkt att göra denna vecka, men här skriver jag om veckan som gått förra veckan dvs hela v 9.

Inget speciellt hade hänt då förutom att Ola varit borta i danmark, och Linnéa har varit så snäll och duktig!
Vi stannade mycket hemma och mysa, leka och promenerade. Hon hade tydligt sina strukturer dvs sovtid och sånt, det märkte jag inte så mkt av förut dels för hon inte hade det pga RS viruset dels för att vi åkte ju runt lite ofta.
Hon vaknar kl 4 på natten, äter och somnar snabbt. vaknar på morgonen och kan somna igen eller vara vaken beroende på hur mkt hon sovit i natt.
Sover i en promenad runt lunch tid till 2-3 tiden sen vaken hela em/kväll till kl 18 byter vi om henne med bad och sånt, sen somnar hon själv runt 19-20 tiden och så forrtsätter det med kl 4 på natten. Men ibland är hon vaken längre på kvällarna, ibland somnar hon tidiare men trots det är det kl 4 på morgonen som gäller :)
Farmor till Linnéa har fått passa henne medan jag simtränade i Kumlahallen, men så sov hon igenom hela simpasset här hemma så man kan nog inte kalla det "passa" hehe. Stackars svärmor som ville gärna umgås med Linnéa men så sover hon gott :)

Recept
Hej ni alla som frågade efter recept, jag har inte tid att skriva ned det hela så jag rekommenderar er att logga in på samma sajt jag fick alla recept!
www.arla.se !! hehe. Tryck på "smalmat" och "huvudrätt" och välj vilken typ av kött/kyckling/vilt osv ni vill ha i maten så söker ni.... där finns bilder och recept på alla mina rätter jag gjort tidigare!
Ett par kanske kommer från andra sajter men i stort sett mest från Arla. De har bra sökfunktion!

Födelsedagen
Jag fyllde ju år (29 hela år suck) och vi hade födelsedagsfika hos oss då Ola kom hem på söndagen.
Alla kom och vi fikade bulle, vinettaglass och sånt där . MUMS!
Jag fick pengar, presentkort Lindex/krauta och en stegräknare.
Stegräknaren fick jag av svärmor :)
Och den använder jag flitigt fr.om. måndags till idag för jag har funderat på att skriva lite notiser om min träning här i bloggen också så ni kan läsa och följa upp min viktnedgång så jag känner mig mer pressad :)

Stegräknaren och viktnedgången
Jag tänker gå ned allt som allt minst 20 kg och ha varje 5:e kg som delmål.
Så nu skriver jag 5 kilo kvar och ni får se nästa blogg om det blivit 4,5 eller t.om 6 (usch fy) för att jag som kvinna och mullig inte tänker avslöja min vikt för er alla! Haha.

Enligt internet undersökningen jag gjort är det 10.000 steg den rekommenderade dagliga motionen för att få viktnedgång och jag har verkligen kämpat att gå ned dessa steg med tanke på att jag e hemma dagligen och gör nada liksom. Inne i huset ska man ha stegräknaren på och det hade jag ej dessa två dagarna, men så reggar den först efter 6 efterföljande steg annars reggar det ej, alltså om man går 2 steg till wc så räknas det ej hehe.
Har även tid, km och kalorier som tillägg i stegräknaren.

Veckorna som går för Linnéa är det idag den 10:e veckan (ny vecka varje onsdag morgon) men det skriver jag om nästa vecka. Så jag rapporterar bara mån och tisdags motionen:

Vecka 1:
Måndag - 8959 steg OCH Innebandy träning med ÖDIBF 1,5 h
Tisdag - 6320 steg

Innebandy
Ja som ni ser har jag äntligen testat innebandyn efter 3,5 år! (år 2004 ht var det sista träningspassen jag var med på i ÖDIBF). Nygammal spelare! :)
Jaa, det gick förvånansvärt bättre, visserligen kunde jag ej skjuta alls de första skotten!!
Kondisen är lika dålig som för 3,5 år, inget skillnad skönt det ej blivit sämre! haha.
Men när vi väl hade match den sista 20 minuterna var jag mig igen, dvs jag dribbla o ego lite så det gick lätt!!!
Passningen och skotten är jag fortfarande inte bra på ännu, behöver nån träning till för att komma tillbaka.
Ujuj, fick kramp i lårbenens framsida litegrann under träningen men stod ut och spela!! :)

Crohns
Måndagen åkte jag först till medicinska kliniken (mag och tarm mott.) för jag fick kallelse dit. Jag är just NU frisk från min sjukdom Crohns, allt är topp så länge jag går ner i vikt (doktorns order) samt inte äter det och det bland annat svamp osv.
Behöver inte äta ngn medicin eller liknande. Återbesök om 6 mån för uppföljning med bland annat vikten och avföringen ujuj.

Hörseltestet
Ja nu är det som ni alla väl har undrat:
Linnéas hörseltest!
kl 13.00 var det dags att gå till A huset där audiologiska mott. fanns.
Linnéa sov - perfekt! men när hon började testet vaknade hon och det funkade iaf en lång tid nästan hela den vänstra örat men sen plötsligt BUHÄÄÄÄÄÄÄ snyft grååååt, av ngn anledning vilke jag tror är VÄRMEN i den pyttlilla rummet testet genomfördes. Ni vet, en rum där man sitter med hörlurar och trycker på pinnen när man testar hörseln!! Där var jag, tolken, 2 audiologer och ola !! Varmt!
Dessutom släckte de lampan, och Linnéa gillar inte ha det mörkt när hon är vaken.
Nåväl vi fick bryta, suck. vänterummet och glad direkt så vi gav henne mat och hon dåsig då passa på och då genomfördes hela testet, sen somnade hon i slutet där de testade trumhinnan och med en annan apparat.
3 apparater totalt testades hon med alltså.

Elektroder i ansiktet typ - den tog 1,5 tim typ....sen 20 min snack hos doktorn.... vi dit kl 13.00 hem 15.00.
Långt tid jisses.
Jaa, doktorns första ord var:

"Ja ni har ju testat tidigare och ni vet risk hon dålig hörsel osv, sen ni hit för testa henne mer. och vi kan konstatera att hon INTE är döv"

Jag blev förvirrad, hur kan hon inte vara döv, hon reagerar ju aldrig på ljud! Så jag bara typ gapa och så fortsatte hon:

"hon har förutsättning att kunna tala bra och höra bra!"

jag frågade "du menar att hon är hörselskadad"

Sen fortsatte dialogen och det visade sig att doktorn ansåg att hon hade tillräcklig hörselrest för att använda vanliga hörapparater och träna på tal och leva som hsk med tsp som första språk då föräldrarna är döva.
Hon ville dock testa Linnéa fler ggr innan dagisåldern (1 år) för att fastställa om det är en måttlig hörselskada eller gravt hörselskada.

både jag och ola är ju gravit hörselskadade så jag kallar det döv! Så bra hör vi inte liksom men det beror på att vi båda växt upp med tsp och vi inte "tränat" upp talet så bra.
Jag hör ju egentligen bra för att vara döv men kan absolut ej tala osv...
Jag vill gärna att Linnéa ska kunna tala och använda det resten av sitt liv, och inte göra som jag dvs jag slutade använda rösten helt plötsligt i högstadieåldern. Visserligen kan jag prata vid nödsituationer men orka!

Hörapparater
Jaha, hörapparater sa hon (vi tänkte puh inga kommentarer om CI, blir bara jobbigt och diskutera detta med doktorer osv. vi bestämde oss för ej ge CI om dövt barn vilket vi vet kan orsaka heta diskussioner mellan oss och de som tycker man ska ge CI).
Men jag funderar på HUR kan man ge ett 3 månaders baby hörapparater, hon slänger säkert bort dem när hon viftar så mkt med händerna runt öronen! Nåja, vi får se. De ville iaf fixa hörapparater så tidigt som möjligt pga vanesak för henne innan hon blir större som 1 år då vill ej ha hörisar typ kan bort själv. Bättre vänja tidigt.
Menmen det blir intressant och se hur det fungerar! Ska iaf testa så mkt vi kan, så får vi se.

japp, nu vet vi alla att hon är hsk, men vilket grad får vi se senare. Det blir dock kattungen för henne (dagis i birgittaskolan) i en hörselklass.
Nu får jag verkligen försöka skaffa körkort för att underlätta pendlandet dit till Örebro, vi bor ju i Kumla.

Jahapp, det var vecka 9 det!
Snart kommer vecka 10!

Bilder från Linnéas levnadsvecka nr 9.



Linnéa sitter i soffan och glor på allt.


Födelsedagsfikat hos vår icke renoverade matsal


May (gammelfarmor), Mona (mamma), Olle (Morfar) till Linnéa i famnen. 4:e generationen.


Linnéa gillar att vara med och glo runt så jag har redan testat hennes barnvagns sittläge och undersökt hur den fungerar samt se om fästena är bra för henne o.s.v. Testade den hemma inomhus.
Jag blev överväldigad över att den funkade så bra och bältena är fasta man kan typ vända den upp och ned och ändå sitter/ligger hon fast :) Samt sittläget kan justeras helt till liggläge, mittemellan, eller strax före 90 grader samt 90 grader! Så det är lätt att använda den sen, gäller bara att bulla upp täcke/fårullen osv under så att det är bekväm för henne.
Blir väl vid 4:e månaden hon börjar, jag vet det e tidigt men hon vill gärna se omgivningen, om inte hon sover.
Och eftersom den kan justeras till ligläge så är det ju perfekt.


Linnéa hälsar "PEACE!"


Ja Linnéa är ju som alla vet en tjej! Men otroligt vad bebisar kan se ut som bådadera könen. Här är ett exempel, jag hade helt vitt på henne med LITE blått i kanterna och så ser det ut som en pojk! Stackaren, tröjan är ju sååå söt och såg netural ut när jag köpte den men på henne ehh.. äsch använder den ändå hemma. Jättesött ändå! Folk får tro vad de vill ;) fniss.


Lite närbild på hennes fina blåa ögon och söta min :)


Inlindad i handuken efter badet.
Förut brukade hon avsky att bli uppburen från badkaret då fryser hon ju, usch kallt typ. Men nu börjar hon vänja sig lite och ler även om hon gått ur badet och jag pyssla om henne i skötbordet med pyjamas.


Dagens OUTFIT den 10:e födelsedagen ( i tisdags) på fårullen....

PUSS till Ola! från mig och Linnéa!

Födelsedagsbarnet!

Tjohej!

Idag när Linnéa nu ändå sover hade jag lust att göra något åt mitt hår då jag tidigare i veckan köpt blonderingsfärg.
Så jag fick en impuls att färga håret OCH klippa mitt hår helt själv, jag använde Olas maskin!
Nåväl det blev kort men lyckat ändå hoppas jag, vad säger ni?

passade på o ta bilder också :D (med och utan mascara hehe).
Fast när man fota upptäckte jag att mina ögonbryn e lite öh, naken i den ena sidan trots jag ej gjort ngt med dem, MÅSTE trimma dem snart! Haha! Ngn som har lust o hjälpa?

Här är mina EGO bilder :)  (Tant neapea - ännu nöjd nu när du får se min fula nuna? haha)
Får hoppas att Linnéa inte undrar vem mamma är nu när hon vaknar haha.
Hon sov tyvärr lite tidigt idag så jag kan gissa på att hon vaknar lite tidigt i natt och ännu tidigare på morgonen så jag e nog supertrött i morgon :) Njuter ändå av min födelsedag :) medan jag har 3 tim kvar av den.


Tjoohooo
63517-134

Puss Ola!
63517-133

Lipar åt er alla! :)
63517-132

Sidan av min frisyr, som man klippte själv... nåja kan finnas hårstrå här och där jag missat men det löser jag sen!
63517-131

Vecka 8

Hejhej alla!


BVC
Ja, idag har vi varit hos BVC och det visade sig att Linnéa gått upp i vikt så jag är nöjd.

Vikt: 4700 g

Längd: 58,5 cm

Linnéa har varit frisk nu och kunnat komma ut och vara social, då hon slutat hosta helt och är noll förkyld. Jätteskönt.

Hon är mycket piggare och gladare!


Sömnrutin
Jag sa tidigare att hon återgått till var 4:e timme på nätterna men tydligen hade jag fel, hon sover fortfarande hela nätterna!

Vanligtvis sover hon runt 8 tiden och vaknar mellan 4-6 tiden beroende på hur mkt hon sovit på eftermiddagen.

Dags tupplurerna har nu blivit endast 30 min till 2 timmar max, med vissa undantags dagar.

Det är så skönt, jag kan sova hela nätterna nu, och brukar ofta be Ola ta hand om henne på morgonen då han e mycket morgonpiggare än vad jag är.

Jag tror jag får min skönhetssömn sent på natten/tidigt morgon för vaknar jag alldeles för tidigt blir jag så trött hela dagen trots bra natt. Hellre vakna kl 01.00 och mata henne sen somna om då mår jag bättre nästa dag hehe.

Men nu e man helt ensam hela veckan utan Ola och jag får ta alla pass dygnet runt
hehe. Får utnyttja varje tillfälle hon sover med att sova själv.

Har jag tur så somnar hon senare på kvällen än kl 8-9 då blir det ju perfekt att hon vaknar kl 7-8 på morgonen!!
Hehe. I natt var hon iaf duktig, vakna kl 3 och somna om 3.30 och vakna kl halv 8 somna om kl 8.15 till 11.00 J jag fick min skönhetssömn!!! Den sista sömnpasset låg hon i min säng och mysa - hon somnar lätt då hihi så jag fuska lite.

Veckan som gått

Jaa, vi har hunnit göra mycket under veckan nu när hon blivit frisk, så vi ska ta det lugnt denna vecka medan Ola är borta.

Susannes 30 årsfest

Vi har hälsat på Anita och Filippa J de har även besökt oss. Vi förberedde en fotoalbum till Susanne som fyllt 30 år den 19 januari, så det blev mycket hit och dit besökande oss emellan.

Ända fram tills söndagen den 20 januari då åkte vi till Glanshammar och överraskade Sus.

Vi tog med Tacopaj och sallad, dryck och bröd och åkte dit och det var jätteroligt.

Var där i 5 timmar sen åkte vi hem (både Linnéa och Filippa sov 3,5-4 tim av denna tid så det var lugnt i babyfronten hehe).


Pokerturneringen
I lördags var vi på en pokerturnering i K18 och jag spelade medan Ola skulle vara tävlingsledare tillsammans med nån annan för vi hade Linnéa med oss. Men tydligen blev han ensam tävlingsledare så det blev lite fel, men som tur var fanns massor med folk där som ville pyssla om Linnéa under tiden och sen somna hon vid kl 21.00 ända fram tills vi skulle åka hem, så det var OK.

Jag kom tyvärr på 26:e plats om jag räknat rätt, så jag vann inga pengar meeeen jag spelade en omgång till med 8 personer och vann den omgången!! Tjänade in 500 kr, yeah!


Min laptop
Skit irriterad på min dator. På sistone har den liksom varit överhettad och igår kom de en massa virusskydd förslag som tog över min Internet och nåt ruta där de påstår att privat vuxna grejer kan ha hamnat i datorn utan min vetskap o.s.v... vaddå?! Har ju ej gjort ngt konstigt med datorn. Snart kaputt! Måste denna v in alla bilder i usb/cd....hyff... tänk om datorn kraschar! antar jag fått ngn virus?!

Får ropa på brorsan!!


Födelsedagen
Han kan nog inte fixa det förrän på söndag då vi ska ha födelsedagsfika för lilla mig, som faktiskt fyller 29 år i morgon

Yeah! Fast ngn stor fest blir det inte för 29 är inte en åh-siffra typ.Fniss.

Nästa år får jag fundera på om jag ska satsa på en stor fest eller icke... smita?! Fnissa.


Måndagen den 28:e
Åh vad jag saknar innebandy ännu mer när jag vet jag ska spela på måndag, hoppas bara jag hinner i tid då. Ska faktiskt till doktorn kl 9 på morgonen (magen för sista koll antar jag), kl 13.00-15.30 med Linnéa för hörseltestet och sen möte (SDI) kl 17.00 nära eyrabadet så jag drar till träningen i eyra efteråt. Ola blir ensam med Linnéa hela dagen då, jisses vad mkt jag har göra på måndag!

Ps: ang hörseltestet så är Linnéa fortfarande döv hon reagerar inte alls MEN det hände faktiskt att hemma hos Anita så reagerade hon ett par ggr för högljudda ting, men vi får se vad stämmer. Hon kanske helt enkelt har utvecklat hörseln sent eller har vaxpropp i sig, eller så är hon hörselskadad. Eller var det bara slump att hon hörde?

Testade med kastrull lock som slås ihop, bakom hennes huvud men hon reagerade då inte heller så ehh..


Recept
Vill passa på tala om att jag fortsatt att göra magra måltider efter nya recept, även om jag ej gör dem varje dag.
Någon efterlyste recepten från förra bloggen, jag ska skriva ned alla recept i nästa blogg så håll utkik!

Huset
Vi har som sagt gjort mycket och bland annat rivit köket däruppe, nu försöker jag med att städa där och spackla lite, men mer kan jag ej göra för att man ska fixa el först, innan man gör ngt stort. Gör det nog i morgon.
Däremot är lilla rummet mellan kök - badrum nästan klar (bara list kvar) och det blev en starkt sol-gult färg. Se bilder härnedan!


Nu måste jag sluta och skriva, det är störande när virus-sidor bara varnar mig hela tiden och kräver jag ska installera konstiga virusskydd trots jag aldrig sagt jag vill ha dem. När man skriver så hoppar ibland bokstäverna bakåt till texten ovan... Irriterande.

HELP JONAS (brorsan)!

Hörs!! Krama


PS:  Linnéa hälsar till pappa : Jag älskar dig och saknar dig redan! :)
(mamma håller med!)


 
Hallen FÖRE

 
Hallen EFTER


Här grimanserar Linnéa i mitt famn :)


Åh, Linnéa sitter alldeles själv i några sekunder i alla fall så länge som man hinner ta några bilder, sen halkar hon lite åt sidan. (Naturligtvis hade jag ena handen nån cm ifrån o vakta så inte hon ramla ned)


Ibland blir Linnéa exalterad över att få mat då tar hon gärna i flaskan spänt (helt omedvetet så klart, hon e fortfarande för liiiten för att hålla själv). Bilden visar att hon har ena handen under flaskan och med den handen andra håller hon lite så att flaskan balanseras och hon äter :) Sött och bekvämt för mig som kan använda mina egna händer till att ta bilder, byta kanaler, tsp och liknande.


Linnéa och en hungrig Filippa i fårskinnet hemma hos oss. Sååå sött eller hur?!


Linnéa är en tuffing i denna linne! Tycka om det :)


Färsk vitlök/persilje pasta med currystekta kycklingfilér
Jättegott men starkt!!


Biffgryta med broccoli och purjolök


Renskavsgryta med haricortverts och pressad potatis.


Film nr 2

Här kan ni se snuttar ur Linnéas vardag.
Hon leker, myser och tränar! :)

Skriver en blogg efter besöket på BVC onsdagen den 23:e!
Välkomna åter då!
 

Vecka 7

Hej alla!

Nu har vi (jippie!) halvgjort lilla ytan mellan köket och badrummet, bör vara klar innan helgen. Och dessutom STORT TACK till Jocke som hjälpte oss med köket där uppe (vi hade 2 kök förut och nu NOLL). Vi rev hela köket däruppe till grunden och nu är det bara och börja sätta upp gipsväggar, spackla osv samt välja tapeter och liknande. Jag hoppas vi kan göra detta denna vecka också då Ola börjar jobba den 1 februari (till 99% klart) samt är borta hela veckan nästa vecka.
Fast kanske jag ber Linnéas farmor att ha koll på Linnéa medan jag ordnar rummet under veckan Ola är borta dvs bara spacklar och liknande så det blir bara tapeter kvar liksom. Då har jag något att göra också.
(Farmor - jag vet du brukar kika här, är det ok? hehe)

Jag börjar träna nu genom att promenera varje dag (har missat nån dag). Sist i går var det en timma minst.
Jag har också försökt sluta äta godis och dricka läsk på vardagarna. (om fika eller sånt då ok men inte hemma).
Det har hållit i sig sen 27 dec :) och jag minskar verkligen på vikten långsamt men säkert på det sättet.
Om jag bara börjar med simningen och ibland innebandy så funkar det bra.
Jag bantar inte hårt, utan jag vill gärna gå ned i vikt efter operation/graviditetet tills den vikt jag var på före operationen så jag känner mig i form inför innebandy säsongen i hösten och kan leva suntsom förebild för Linnéa.
Man mår bra av motion! Speciellt jag - jag blir lätt irriterad om jag inte får motion på länge!
Var halvirriterad i morse, jag hade planerat att simma men Tant Röd har kommit tillbaka efter 11 månader och dessutom jättemycket så jag kände inte för att simma med rött spår bakom mig :) Får vänta tills den lugnar ner sig litegranna så inga problem.

Förresten har vi ordnat en pokerkväll hemma hos oss, allra sista minuten skickade vi till ca 15 personer och de 4 första som svarade kunde inte, aha vi räknade med att ingen kunde eller bara 4-5 personer...asch...men helt plötsligt morgonen därpå (samma dag som pokerkvällen) räknade vi ihop 12 st personer (sen kom en till) så vi blev 13 personer som spela poker hos oss, 5 tjejer och 7 grabbar.
Vann gjorde S i första ronden, grattis! Sen var det delad pott i andra ronden pga sent och ganska jämnt, grattis  A och J (töser!!! yeah vi är bra!!).

Jag kommer att visa bilder på köket uppe och lilla ytan nere när allting är klart så ni får se både före och efter bilder!!

Dags att berätta om Linnéas liv i vecka 7.

Linnéa är så mycket piggare nu och vaknar var 4-5:e timme för mat på natten nu så den "sköna" perioden med 8 timmar var tydligen bara för att hon var sjuk men det är OK iaf för mig, bättre än 2 timmar eller sånt samt att hon är FRISK!! hehe.

Linnéa är nu nästan helt friskt, jag anser henne frisk och icke smittbärande. Lite host kan komma då och då. Men BVC ansåg att man skulle HYFF både för Linnéas skull (hennes immunförsvar är svagare nu liksom) och andra barns skull att fortsätta isolera henne 1 vecka till. Hon har lite rossel kvar enligt dem (de hör ju, vi hör inte det och känner ej det iaf nu), men ansåg henne frisk pigg och alert o.s.v. det är bara för säkerhetsskull. Hon slipper också medicinerna om några dagar säger de.

Här är hennes mediciner som vi slutar med när som helst...och en bild på Linnéa när hon var sjuk :(


Linnéa glor på när mamma gör nya recepten Örtkryddad kycklingfilé med ris. Men naturligtvis var bildserien mer intressant än mamma i köket :)

 
Här är maten jag pratade om - jättegott!!!


Här ligger pappa och dotter och myser. Linnéa tycker om att ligga på mage på våran mage. ZZZnark!


Vi var och besökte mamma och lunchade hos henne, då mamma var utskriven från sjukhuset och Linnéa friskare.
Här myser mormor och Linnéa i sängen.



Dagens Linnéa, som fyller 8 veckor gammal idag!  LÄNGD: 58 cm, VIKT: 4510 gram


I morgon blir det A-foto och bild tags för Nerikes Allehanda!
Vi måste också börja diskutera dop/namngivning.
Så supersvårt och bestämma oss om det blir dop eller namngivning, för det första är jag anti-gud men så är det trditionellt och ha ett dop.
Har frågat några frågor till dövkyrkan i Örebro om man kunde ha det ute eller annanstans än inne i kyrkan och det kunde man tydligen.
Men då e det nästan lika gärna ta namngivning, vill Linnéa döpas så får hon göra det själv senare typ.
Men vad gör man i en namngivningsfest egentligen, bara äter och umgås och ger namn...Lite tråkigt...

Jisses, någon därute som läser min blogg och har testat namngivning / dop - har ni tips???
Måste bli snart, annars är hon för stor för våran dopklänning jag och brorsan hade när vi var små....

Jaa den 22 hade jag hoppats att jag åker till Sthlm och möter Lovisa/Jenny och Tant Linnea...men nu är det förbjudet för mig att åka runt med Linnéa speciellt som färdsättet är tåg och det kryllar av mänskor där.
Ola ska vidare till danmark hela veckan efter mötet den 22:a så ingen idé att ta bilen...
Detta innebär ju också att jag är helt ensam med Linnéa hela veckan nästa v.

Men det får bli en annan dag och då är vi alla friska och krya och kan träffas utan dåligt samvete :)

Massa kramar på er mina kära bloggläsare vilka ni än är!

Mammaledighet

Tjena!

Ja man sitter och slöar nu medan Linnéa och gulle Ola tar en tupplur.
Stackars dem båda, de är sjuka! Sådan far sådan dotter!

Linnéa har dock blivit mycket friskare, hon snorar nästan inte och rosslar inte mycket alls. det enda som syns lite fortfarande är att hon hostar ibland - stackaren!
Ola däremot är matt och har feber och snuvig.

Jaa, nu är man ju mamma ledig så man är hemma varenda dag, vilket kan vara lite tråkigt och rastlöst men man kan inte göra mycket när Linnéa finns med för hon vaknar mycket nu vilket är jätteroligt!
Att busa och fnittra ihop är ju så sött, hon börjar igen nu efter ha varit sjuk och ledsen.

Ola är ju arbetslös så jag har haft tur som har honom som sällskap på dagarna :) så vi renoverar vidare litegranna i en utrymme mellan köket och badrummet. Ska visa bilder senare.
Blir ett gult liten utrymme med två skåp och liten fönster.

På dagarna har man ju gott om tid så jag går promenader med Linnéa, senast i går till badhallen för att se hur långt det är och kolla priserna på årskortet. Tänker börja simma igen!
30 min promenad med barnvagn var det dit men så upptäckte jag en "genväg" bakom simhallen och då tog det endast 17 min yeah! Tjänade in 12 hela minuter på den vägen!
(Naturligtvis för man gick en omväg dvs följde bilvägen ditresan).

Och man har ju också bokat in babysim till Linnéa som börjar först vecka 12-13 ska få brev om detta och då finns ju också Anita med Filippa där så det blir skoj! Linnéa gillar ju att bada, storgråter hon så är det bara att doppa i henne och yeah glad igen :)

Jaa på dagarna har man också tid och laga något extra gott till middag så jag har börjat att laga hälsonyttiga mat och tagit recept från hälsokokboken.
Vi har varenda dag utom idag ätit något nytt nu i några dagar :) Skoj med nya rätter!

Bland annat;
Biff stroganoff med senapsmak
Rödspätta med gurksallad och senapsås (kall)
Pepparbiff med rotfrukter och ugnsbakade potatisskivor
Örtkycklingfilé med citron och honung
Räk och äggfyllda runnbrödsrullar

Mums!
Skall testa fler recept bland annat;
Fiskgratäng med purjo
Kasslerwok
Kasslergryta
Smalpizza på tortilla
Kokt torskfilé med äggsås

Låter inte det gott allihopa? Tjohej!

Jaa, sen så har man arbetat litegranna med SDI uppgifter. Alltid roligt!
Saknar ibland jobbet men tiden med Linnéa går så fort, vill inte missa det så det är härligt och vara mammaledig trots allt.
Måste bara själv försöka vara aktiv och smsa polarna för fik och sånt, men de jobbar ju på dagarna :)
Anita finns också, men just nu isoleras ju Linnéa pga RS viruset! Vill ju ej smitta lilla Filippa!!! Sötnosen!

Ska till BVC den 15:e kl 16 och väga Linnéa igen , hoppas hon har gått upp då pga hon äter jättebra nu när hon tillfrisknat, till och med mer än normalt :)
Hon sover dock inte 8 timmar/natt nu men 5-6 timmar i alla fall och det räcker bra för mig, jag får ju en massa sovmorgon när Ola tar henne på morgona ändå.
Både jag och Linnéa är tydligen sådana som har svårt och öppna ögonen när man vaknar hehe. Jag är lättväckt i vanliga fall men hatar och öppna ögonen haha, vill alltid sova mer med kuddarna och allt fniss. Linnéa är lika, väcker man henne för att gå ut eller sånt så rör hon sig en massa och visar känslor men ögonen är slutna fniss.
Sött.

På tisdag kl 11 ska vi till A-foto och fotografera oss inför HEJ BABY i Nerikes Allehanda...uhumm, måste fixa mig och Ola samt Linnéa så vi är söta inför bilden :D
Hoppas Linnéa är helt frisk då, det borde hon bli som hon mår nu.

Kramisar på er!!!
Updaterar nog igen efter att vi varit på BVC/Afoto!

Vecka 6

Hej hej!

Idag är det tisdag och dags för uppdatering! För det är Linnéas 7:e veckofödelsedag :) Nästa vecka är hon 2 månader i veckor men samtidigt så är det inte först den 20:e som hon är 2 månader egentligen.
Så det blir så att hennes födelsedagar övergår från veckor till månader från och med 20:e januari!
Men inte betyder det att jag uppdaterar mindre för det ;) fniss.

Efter ett par gångers tjat har Tant Nea fått mig att lova och publicera bilder på mig själv :) Så här är dessa 2... En där jag leker med Linnéa på golvet medans pappa (Ola) tog bilder.
Den andra är då jag testade självutlösaren (just det! Vi köpte kameran en Canon Ixus 60 för över 1 år sedan men inte testat den funktionen än haha) tillsammans med Linnéa då Ola var i härnösand.

        

Jaa vi går fortfarande på långa promenader (ibland korta). Linnéa gillar åkpåsen som hon fått av farmor i julklapp!
Den är så varm och go, hon slipper att klä på sig bylsigt, det e bara att ta på jackan och stoppa in henne där så somnar hon direkt så fort dörren öppnas, innan vi ens börjat promenera haha.
Men hon är så urgullig i sin bruna fleece overall (bild i förra blogginlägget) ! Tack morbror som köpte den i julklapp.



Tyvärr kommer vi med dåliga nyheter - Linnéa har sen torsdags varit förkyld och på en rutin koll av vägning i BVC började vi diskutera hennes rosslande. Doktorn fick höra en snabbis på brösten och det är lite rosslande men inte så farligt än så länge. Vi fick hålla ett öga på henne dvs om hon slutar äta, får feber eller hostar och blir blå så måste vi till akuten/ringa sjukrådgivningen.

På kvällen ringde vi enligt BVC:s önskemål även om hon såg ganska pigg ut. Behövde ej komma in då hon ej hade någon av de ovanstående symptomena.
Fredagen ringde vi igen och dubbelkollade men samma sak.
Så gick helgen och hon mådde likadan, så det var nog bara en kraftig förkylning, men sen på måndagen vaknade vi och jag hörde att hon rosslade extra mycket, snörvlade och började hosta också!
Vi ringde direkt till barnmottagningen och bad om en tid, utan diskussion så det var inga problem och fick en tid kl 13.20.
Åkte dit och fixade hennes allra första patient bricka - så sött.
Sen upp till våning 6 och undersökning, hon fick en plaströr in i näsan stackaren, för att ta RS virus test.
Samt andas in adrenalin - det gillade hon verkligen ej! Nänänä skrek hon enligt tolken haha (lustigt att det låter som NÄ vill ej typ).
Stackarn lilla! Vi fick stanna flera timmar pga göra ännu en andning för att rena hennes lungor helt.
Under tiden vänta på RS virus testsvar..

kl 20.15 ungefär kom äntligen doktorn och berättade att hon tyvärr utvecklat en RS virus i sig men som tur var så äter hon jättebra (iaf igår och idag) och har ej feber så hon får åka hem och om det blir värre är det bara att komma in igen. Hålla ett öga på hennes andning, om det blir för ansträngt då poff iväg tillbaka.
Hon sov hela natten efter medicin och sånt där, från 22.00 - 05.30 och åt lite sen somna hon igen kl 6 till i morse ungefär kl halv 9 så mådde hon plötsligt bättre! Hon är snuvig och har hostat ett par ggr men i övrigt mycket mycket piggare och börjar bli den gamla Linnéa precis innan torsdagen förra v då hon log o.s.v. Idag jollra hon mycket.
ett par timmar sen somna hon igen och ligger nu i vagnen och myser.
Men man måste kolla hennes andning ofta hyff, man vill ju ej det ska bli värre.
Fast nu är det en massa grejer att tänka på när hon ska äta :)
Värma upp ersättningen, ge minifom, näsdroppar, AD droppar och så hostmedicinen i spruta... Ujuj. Hon blir ju hungrig medan man gör grejerna och hon vill inte ha alla droppar, hon vill gärna ÄTA NU! haha.
Tur hon sitter i babysittern och är snäll och tar emot allt men ibland är hon kinkig och tycker inte om AD dropparna speciellt....den som hon ska få i 5 hela år varje dag jisses hoppas hon tycker om den sen! haha.

Angående minifom så slutar hon med det så fort den är slut, för vi har märkt att magen är bra nu :)

Dagens Linnéa:
 
Här ligger hon och kikar på kameran.



Här "sitter" hon alldeles själv, självklart med kudde som skydd. Precis när jag ta kortet lipa hon :) Hon satt ju där duktigt innan jag hämta kameran hehe.



Förresten så är min lilla morsa också sjukhus patient :( Hon hamna dit i fredags för misstanke om blindtarm men tydligen var det inte så, ev en bråck eller ja vad det nu kan vara men hon e kvar där i USÖ och undersöks. Stackaren! Sådan mormor och barnbarn hehe.
En ros till morsan (och mormor) från oss alla som krya på dig!

Mamma har förresten en egen blogg för er som inte visste det - ruzim.blogg.se :) Blir säkert fler Linnéa bilder där för er som är intresserade.

Update med vikten och längden från BVC i torsdags. 6 v och 2 dar gammal är Linnéa 4535 gram och 55,5 cm.
Hon tappade tyvärr vikten i går 6 v och 5 dagar, 4465 gram om jag minns rätt.
Nytt besök den 15 januari OM hon är frisk igen, och 28 januari är det ju hörseltestet som väntar!

Den 22 januari ska jag EVENTUELLT till stockholm med Linnéa och hoppas få träffa Lovisa och Jenny samt Nea , men först måste ju Linnéa vara helt frisk (inte en enda symptom) innan jag vågar ta ut henne och smitta folk!
Nu isoleras vi hemma, vi får ej ens vara i mataffären, BVC, storhandeln osv. Ola får göra det, eller så går jag dit själv utan Linnéa medan pappa myser med henne!
Linnéa gillar att glo på pappa! Av någn anledning är hans ansikte mer intressant än min suck! Troligen för han har skägg och det syns brunt på fejsen typ , färg kontrast lätt glo på... Min fejs är tråkig haha.

Jag fick förresten sovnatt i natt, Ola tog hand om Linnéa hela natten med mat o medicin, men hon sov ju bra iaf tur.
Skönt med en hel natts sömn men ja jag var ändå orolig och kika på Lnnéa ibland pga andningen :)

Jag blir ensam hemma med Linnéa 22-26 jan (däremellan e det ju min födelsedag) pga Ola ska till Danmark på en arbetsmarknad seminarium. Vi kommer att sakna honom! :)

Förresten!!!! En viktig händelse denna vecka - jag var hos J i lördags och spelade poker, två omgångar.
Jag vann den andra omgången - blev 500 kr rikare :) (+ 300 kr typ för jag förlorade första omg.)
Tack J,J, J, T, S, M och P för pokerkvällen och era pengar ;) hehe.

Längtar till 19 jan då jag ska se till vara med i pokerklubbens turnering, men glömde anmäla mig hoppas de lägger in 8 nya platser, då hoppas jag att jag hinner anmäla mig då innan platserna tar slut.
Ola stannar hemma med Linnéa om hon är sjuk, annars är de med och glor på o hejar på morsan!
Anledningen till att JAG spelar är att jag är bättre än Ola! Haha, nej då han är lika bra men han spelar ofta aggresiv så han går ut ofta medan jag spelar smart och vinner :) Fniss...
(måste ju försvara min placering, se www.ptio.se !)

MASSA PUSSAR till Ola.. från både mig och Linnéa!!!


Linnea ler!?

Här är ett försök till leende, sött eller hur?
Hon ler men bara till hälften eller av sig själv - men nu börjar hon le lite när man ber om det :)
Väntar fortfarande på ett stort leende som hon ger oss självmant :)

Vecka 5

Hej alla!

God fortsättning på det nya året - hoppas er år 2008 blir bra!
Det kommer det att bli för oss hoppas vi också, det är ju året då Linnéa kommer att växa enormt!

Linnéa har vuxit litegranna och den 27:e december var hon 55,5 cm lång och 4330 gram.
Det blir ny vägning på torsdag.

Vecka 5 har bestått av ett besök från Ådi och Dennis samt deras hund Adam. En bjässe!
Jag var dum nog och lekte litegranna med Adam som blev exalterad och hoppa på mig, och oturligt nog hade han vassa klor den dagen och jag fick en massa blåmärken i armarna. Ser ut som om ngn skakat mig i armen typ, haha. Nåja, jag hade bara mig själv att skylla. Hur kan man undgå att leka och mysa lite med en sådan söt bjässe? Haha.

Adam med Ådi i soffan.


Linnéa fick tofflor av dem. Så sött - giraff tofflor! :)



Till nyår åkte vi tre till Susanne och Uffe för en middagsbjudning och vi fick äta något gott - fläskfile med senapsås och potatisgratäng! Till efterrätt blev det typ mini bakelse - hemmagjord - med skogsbär (eller var det björnbär hmm), men det var gott i alla fall. Sen dippa vi gurka o morötter osv. Mumse!
Vi fick se deras renoveringsprojekter, blir spännande och se när det är klart! 
Fyrverkerier såg vi inifrån! De hade ett stort vägg med fönster så man kunde se ut lätt, bekvämt.
Linnéa bara sov hela tiden där hos dem så hon missa hela nyåret haha.
Här är ett bild där hon förbereder sig inför resan till Susanne och Uffe. (så mjuk fleeceoverall - fått av Jonas morbror och tjejen Anna i julklapp).

     

Linnéa börjar verkligen se allt och långt avstånd, och följer gärna blicken överallt. Mycket mer vaken tid nästan hela dagen (med bra sov nätter) och intresserar sig mest för kontrasta färger som vitt och svart så jag hängde upp en grej vid fårskinnet så hon kan glo på den en längre tid.



Hon har inte börjat skratta på riktigt men hon ler och man ser lite försök till skratt. Hon gapar mycket iallafall och tycker mamma är konstig ibland som gör grimanser.



Här är hennes egna försök till något som ser ut som en av mammas grimanser. Sött eller hur ;)
Jaja hon har fortfarande sina hormonplitar....
Jag åt choklad och ammade henne - så det blev så...Skyldig! Men nu har jag slutat helt och det börjar försvinna men det tar tid, hennes hals har mest röda prickar, och torr öronsnibb men i övrigt försvinner det långsamt.

Barnmorskan sade att i jul är det många rödaprickar på bebisarna! SÅ jag är inte ensam... Vem kan undgå att äta trippelnöten i Alladinpaketet till exempel? Hehe.

I morgon åker Ola till Härnösand med en flyttbil och hämtar svärmor och hennes flyttlast, för nu ska hon flytta ned till Kumla, gatan över brorsans tvrum-fönster.
Ola får köra försiktigt, det snöar ju enormt nu :( Men det blir bra. Jag stannar inomhus och pysslar med Linnéa!
Fast på torsdag får jag gå till BVC :)

Jag promenerar nästan varje dag nu en längre promenad, eller ibland bara till och från affären plus lite extra runda, för att Linnéa tycker om och sova i vagnen och för att jag behöver motion!
Jag gick ju ned 16,5 kg efter förlossningen (10,5 var graviditetskilon), och nu ser jag på vågen att juletiderna har gett mig 1 kilo extra så jag arghh måste skärpa mig redan nu annars blir det en vana och man lägger på 10 kg igen! haha.
Försöker få ned kilona litegranna ialla fall minst 15 kg hoppas jag på, under 2008.
Jag ska börja med att simma, promenera med Linnéa. Babysim sker ju vecka 13 i år jippie.

Sen till hösten tänker jag comebacka till ÖDIBF! Det är iaf mitt mål! Jag kanske tänker träna ett par pass i våren redan men ska checka med dem om det ens är OK pga de har ju matcher att tänka på, jag vill inte störa deras femmor och sånt där. Hmm. Men jag VILL träna iallafall för att värma upp mig till hösten :)
Kan ju inte komma som en degklump och med kass kondis som om man rökt, otränat i 10 år!

Massa kramar till er allihopa och gott nytt 2008!

Ps: En massa pusskramar, kramkalas till Ola för allting! Han är underbar både som min gubbe och som Linnéas farsa. Linnéa älskar dig, pappa!