Sammanfattning av julsemestern

Tänkte bara berätta lite hur julen varit.


Julen firades hemma hos brorsan med den strålande söta William (Léas kusse) och alla andra i släkten!
Det blev julklappsbyte och barnen fick en massa presenter, Léa är tillräcklig nöjd för de sista 3 presenterna orkade hon inte öppna och slängde dem bara (vante, mössa och strumpa) sucka! Haha.

Hunden Smulan är lika söt som vanligt! Lea var intresserad av att kommunicera med hunden *skratt*

Léa var som vanligt lite extra centrerad dvs hon kräver gärna uppmärksamhet och gör det genom att "skrika" hela tiden (glad skrik alltså högt pratskrik) och klädde halvt av sig ibland...Ujuj...

På kvällen åkte vi hem till pappa och spelade lite poker med pappa, frun och hennes 2 söner... Gissa vem som vann?! Ja inte svårt, mig vara en proffs som vanligt :D:D:D

Morgonen därefter testade vi pulkan och Léa är stormförtjust i den nu, åker gärna den varje dag till och från affären här hemma i Högdalen.. Synd de har sandat vägarna nu så det går ej så bra att skjutsa Lea längre.

Under mellandagarna jobbar Ola för det mesta så jag är hemma ensam med Léa och försöker vara påhittig för att få timmarna att gå varje dag med tanke på att jag är lite gravid-sjuk alltså min mage orkar inte så mycket med fysiska aktiviteter, så i har vi t.ex. bakat chokladbollar, målat kort till pappa och pysslat lite, badat o.s.v.

I går var vi ute i stan i sällskap med Nea och söööta Thea... Lea gillade o få träffa dem, en del kramar blev det :) NK hade fina fönster med dekorationer och Lea gilla dem...

Bjuder på lite bilder som varit hittills... Varsågod..
OBS! Glöm ej och kolla tidigare inlägget där du kan gissa Nallens kön, storlek och vikt!!!!


Léa gilla öppna julklappar i början.


Mina två FAVORITER i världen! (Notera att Lea har börjat ta av sig kläder i julafton!)


Sötnosen bjuder Smulan på kaka!



Léa bakar chokladbollar på sin nymålade bord o stol (var furu från ikea förut)


Léa gilla att ta bilder själv och en del blir misslyckad, en del lyckas ibland, här ser ni en skymt av Léas mormor - Léas egna bild!


Här åker Léa pulka utanför morfars hem. (Pappas fina fru och Ola hjälper till uppe på kullen)

gissa könet :) UL bilder!

hej alla läsare, vilka ni än är...*pekar på de som e lika kass som jag att kommentera hehe*

Tänkte att det vore skoj om ni kunde gissa Nallens kön, storlek och vikt vid nedkomsten...
Visserligen e det 3 månader kvar ungefär men det e skoj! Vi funderar ju också på att ta reda på könet i feb, så det e bra o göra gissningen nu :)

UL bilder (2 olika tillfällen och ni ser de är kassa bilder men ja det var de bästa de kunde ta med tanke på min ärrbildning o.s.v.)

nr 1:

Nr 2:

Nallens storlek (cm), vikt (gram) och kön....skriv gärna i kommentar-rutan!
(om ni vill jämföra med lea så var hennes storlek 52 cm, vikt 4010 gram och Tjej ofcourse).

Avslutar inlägget med en alldeles söt bild på Lea som bestämt sig för att ut och shoppa...(med falska pengar i börs, och hennes väska samt mammas skor)...




Hej då säger Lea!

Nallen!

För några dagar sen stod Léa där vid soffan och sa baby där i mamma (min) mage och jag drog upp tröja, ja baby där..... Léa drog upp sin tröja och peka på sin egen mage och sa "samma här baby"
Pappa satt på golvet vid oss och tittade på.... Léa pekade på pappas mage och sa "nalle där!".

Ahhhh....

Orsaken är nog inte det att pappas mage är lite hårigare, utan det beror nog på att Léa har tre favoriter hon har med sig hela dagarna hemma och det är en stor babydocka och en mindre babydocka samt en nalle!!

Är det inte för gulligt?


I går när jag funderade på babyn i magen så spontant tänkte jag "nallen" i magen, så därför tänkte jag använda arbetsnamnet NALLEN!!! :) Känns lite tråkigt och säga BABY eller MAGE sparkar o.s.v.

NALLEN sparkar för fullt speciellt morgon och kväll... Jättelugn på nätterna, puh!
Jag mår jättebra, men det kommer vissa dagar jag känner mig extra trött eller bara orkelös men jag lever som vanligt på dagarna.
Semestern börjar för mig idag medan Ola ska jobba extra under mellandagarna och sånt....
Léa tar jullov from idag tillsammans med mig, och vi kommer att myyysa med varandra ända fram tills 4 januari då börjar vardagslivet igen med dagis o.s.v...

Var på MVC den 16 dec och allt såg bra ut... Hjärtljud runt 147... SF 22 cm...
Ska bli intressant och se magstorleken, jag tyckte jag var jättestor med Léa och SF sade likadant, många läkare påpekade magen och trodde det antingen var för mkt vatten, eller tvillingar eller ett stort barn.
Jag tycker Nallen är större nu i jämförelse med Léa MEN enligt SF är jag strax under kurvan så det är intressant.

Längtar till v 32 för både jag och Ola är verkligen sugna på och veta könet, så får hörseln bli en överraskning vid förlossningen. *skrattar*
Men vi får se om vi ens får se några bra bilder på nallen då v 32 är ganska sent och Nallen är lite för stor för en bild, men könet booorde man kunna se?!!

Namndiskussionen pågår fortfarande - dock tycker jag se ett ljus i framtiden när det gäller TJEJnamn för Ola och jag är ganska överens om ett namn.... men killnamn blir svårare... Hmm... Mycket kan ske de kommande hundra dagarna!! :)

Vi har precis målat spjälsängen nästan helt klart och monterat upp det (bara små justeringar kvar) och ska flytta skötbordet till badrummet, sen är det väl bara små detaljer under våren att fixa som täcke, små leksaker och be mina vänner som lånat babygrejer att återlämna dem, samt en enda större inköp skall göras - barnvagn!

Vi är också sugna på och köpa en ny bil (inte NY men ny-begagnad) under året som kommer, men vi får se hur det blir med det.

Ja, man längtar såååå efter att nallen ploppar ut!!!

Linnéa som Lucia

Hej alla!

Jaa. nu har Linnéa varit lucia blandat med tomte :)
  
Léa satt duktigt lugnt, bara upp o kika vem som var där i publiken - såg oss och log... Under sången var Lea faktiskt aktiv, vi blev chockade hon var så duktig och försökte teckna det som sades (barnskötare tecknade framför alla barnen) och tecknade bland annat mörkt, tripptrapp o.s.v. Skoj o se henne teckna ikapp alla... vår stora flicka!

Hon är alldeles bedårande, men tyvärr funkade min kamera inte så bra i mörkret jag vet inte vad som skett med den, troligen Léa som pillat på den för hon älskar kameran.
Jag ska försöka lösa det, kanske det är så helt enkelt att våran kamera börja dö? Nåja det tar bra bilder på dagsljus iaf....Hmm..

Magen mår fint, hjärtat slår och alla värden e på topp, och man har fortfarande inte gått upp en enda kilo, härligt.
Foglossningen e borta (dock har man lite ont i höften då o då men snabbt över).
Jag är däremot helt sliten nu efter varit inlagd i sjukhus för någon magsmärta som jag aldrig upplevt, var troligen ngt med mina tarmar eller en virusattack som gick över snabbt över natten. Spydde allt jag åt, droppen funkade ej o.s.v. pga jag var svårstucken . Nu är jag hemma sjukskriven några dagar och full med massa blåmärken av nålarna.. :(

Visar i alla fall upp bild (kass kvalité!!) på magen i v 23....



En sista bild på modellen Lea.... ja som tidigare sagt, har hon tomtemössa på sig vill hon modellera, det beror på julkortet vi gjorde då allt var så kul med fotoraferingen o.s.v. haha... Här modellerar hon ordentligt med sin baby som ska byta blöja!


Kram till er alla läsare!
Är inte jag duktig som har börjat blogga lite på allvar igen.... ska försöka fortsätta med det!

Babyns utveckling

Befruktningen ägde rum omkring:
21. juli 2009
Hjärtat börjar att slå:
15. augusti 2009
Embryot rör sig:
8. september 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
15. september 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
15. september 2009
Risken för missfall avtar:
29. september 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
6. oktober 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
13. oktober 2009
Fostret sväljer och kissar:
27. oktober 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
3. november 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
10. november 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
24. november 2009
Fostret börjar att höra:
15. december 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
12. januari 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
16. februari 2010
Beräknat förlossningsdatum:
13. april 2010

Spännande det här! Jag känner av barnets rörelser i magen, speciellt nedre delen och ibland uppe.
Babyn rör sig mer än vad Lea har gjort! (iaf vad jag minns).
Det står i listan här att fostret börjar höra 15 dec - det ska bli intressant o se hur hörseln är på barnet i magen denna gång! Nästan mer intressant än könet *skratt*.
Jag tror det är en tjej igen, Ola har börjat tro det är en tjej också men han hoppas nog lite på en pojk, för det e skoj med två olika kön men båda är sååå glada oavsett kön :)
Det ska bli så roligt att Lea ska få syskon!

Nästa Ultraljud blir i vecka 32....spännande även om man nog ej ser mkt pga storleken...
Nästa MVC besök blir den 16 december och 13 januari....

Har det fullt upp i jobbet nu och hemma... Ej hunnit med mycket hemma faktiskt.
Lea har fått sin första dos Svinis vacc! Vi kände att bara för att vi inte vill ta vacc så ska inte Lea drabbas, så vi gav henne det... Dagis är ju mest risk för smitta.

Längtar nu till jul för då får vi se lilla William igen!
Sen längtar man nog till min födelsedag (jag vet jag är vuxen men jag gillar paket!!).
Sen är det dags o börja längta till förlossningen!
Tiden går verkligen fort (även om jag tycker graviditetet har gått långsamt) i vardagarna.

Planerar o ta ut föräldraledighet from 1 april 2010... Känns konstigt o inte jobba igen, jag älskar mitt jobb! Men jag får besöka ofta :)

Det finns en sak till att längta till i våren - att få se Anders.se säsong 2! Såg trailern idag, spännis!

Ska bli kul att va ledig i allafall, jag har fått reda på att massor är gravida nu så det blir skoj med stor skara av döva mammor/pappor med barn i olika sammanhang :) (visserligen bor inte alla i samma stad).

Kram!