Nyheter...

Hej hej alla nyfikna!

Japp. Nu passar man på och skriver litegranna om livet som varit hitills.

Är nu i vecka 31 och se på magen! Tycker den e lite stor, men samtidigt så har den inte växt så mkt enligt mig själv.
(Enligt måtten så har den växt i alla fall. Doktorn och barnmorskan var inte så överens i början med mina SF mått men nu är det "bekräftad" att det är normalt, den följer den övre gränskurvan... 32,5 nu idag)
63517-73
Det är så svårt för MVC att mäta och känna på mig på grund av mina operationsärr som jag ju fick strax före jag blev gravid. De kan fortfarande inte känna på magen om bebisen är fortfarande i sätesbjudning eller om den vänt sig, därför skall jag på återbesök om 2 veckor och om man fortfarande inte kan känna blir det Ultra Ljud där man ser hur bebisen ligger. Har den inte vänt sig så blir det till att de får vända på bebisen utifrån.. Uaj...

Jag har börjat o få sammandragningar men inte så mycket, bara om man går uppförsbacke eller liknande. Allvarligt -det känns som en konstig utomjordiskt varelse finns i magen när man får sammandragningar! haha.

Nu har vi i alla fall gjort en sak för bebisen... KÖPT barnvagn! Det blev en begagnad MODI kombivagn 2006...
63517-74



Graviditetet går annars som det ska, inga komplikationer förutom att man har ont i ärrområdet i sidan pga de olika väggar som finns i buken har inte läkt ordentligt efter operationen så det är svaga muskler, svag hud o sånt där, och bebisen tryckerpå den. AJ! Det gör ont när man lyfter högra benet, t.ex. går eller trappa eller liggandes och ska vända sig.... Jag cyklar hellre men absolut inte i uppförsbacke!
Jag arbetar ju sittandes dagarna ut och in men då känns det inte som man är gravid, man glömmer ju det och närman gårupp är man såå stel och haltar länge efteråt... Speciellt i den onda området gör det jäkligt ont att resa sig upp!!

Ujj, vi har stannat av helt i renoveringen sen sist... golvet i hallen står fortfarande där utan tapet på väggar..
Äsch vi orkar ingenting, jag är ju som en flodhäst och Ola är i Uppsala på dagarna.
När han är hemma på helgen vill man ju bara mysa och prata och softa :)

Idag jobbar jag lite hemifrån på eftermiddagen sen ska jag satsa all min fritid på att lusläsa igenom SDI:s papper och liknande. Är så motiverad och förändra SDI :) Blir spännande med styrelsemöte nästa helg.
På tisdag åker man till Leksand och besöker skolan igen, fast som styrelseledamot i  VV folkhögskolans skolstyrelse. Blir roligt och se leksingarna igen efter ett tag.

I helg är det ju dövas dag som ni vet, jag valde att inte åka dit. Är lite för trött för det och känner att jag hellre spenderar pengarna på att åka till anders.se galan. SKA köpa biljetter i helg!
Där finns det mest folk som är mina polare och dessutom är det roligt med gala och film o sånt där... speciellt i år som filmgalan inte blir av :(.
Även om jag ej sett anders.se än så vill jag applådera Dramaski (Filje och Mindy) för deras arbete, de har verkligen satsat helhjärtat på filmvärlden! Fortsätt så!
Världen behöver alltid fler eldsjälar!
www.dramaski.se för er som inte vet vad jag snackar om.......

Det funkar att ha Ola i Uppsala, första veckan var jobbigt bara för att jag var SJUK och hade feber!! Usch! Man känner sig så hjälplös som en sjuk flodhäst! Men sen dess har det varit bra.
Nu får jag Ola för mig själv i 2 hela veckor och sen ska han tillbaka till Uppsala 3 hela veckor men naturlgtvis ska han hemvarje helg! Jag kanske besöker Uppsala en helg och möter hans moster samt ser hur livet i Uppsala är :) Snabb besök till sthlm för att träffa Nea + Jojjan o de övriga kanske? *smsar er sen!*

Ola är mumsfilibabba....han är så go och snäll och tänker mkt på mig o bebisen... jag längtar tills han får bära bebisen! Blir sött! Hehe....

Mobilen........ÄR KASS.. kommer inte längre ut på nätet, kan ej 3g:a och har nog aldrig kunnat det nästan... NU börjar den bara nästan dö när man skriver ett sms för snabbt... gult lila o allt lyser i skärmen sen tillbaka vanligt...
Nästa v blir det nog att gå till 3 butiken och fixa NY....även till Ola, han har ju kvar sin NEC..den e så underbar men någon gång måste han byta :) Haha.

Jobbet går jättebra, jag trivs så bra på jobbet, pga har mycket o göra där nu och nästa vecka är det fullt upp! Känns bättre om man har massa o göra än att sitta o glopå väggarna och räkna dagarna tills 18:e november samt klaga över sina smärtor i buken... hehe..

Krama på er alla!!!


Lite ditt och datt

Hej alla!

Tänkte bara passa på o skriva när jag ändå e rastlös framför datorn.

I går var det en trevlig pokerkväll i K18 med 40 anmälda. Jag kom faktiskt sjua av 40! Med i finalbordet alltså, som ensam tjej :) (vi var 7 tjejer och 33 killar)

Sen var det en turbo poker där blindsen höjdes var 8:e minut, jag kom till "semifinal" där också men sen orkade man inte mer, som gravid kvinna är kl 00.30 jättemycket!!!
En kille gav all in, en annan också all in, så jag tvekade men jag hade K och J...inget på bordet än.... Lika bra all in, för ola var klar redan sen länge (HAHA!) och jag ville hem...
Alla vände sina kort.... K och J hade både jag och en kille..den första hade någonting men 2 spadrar... på rivern kom en spader som gav honom färg.... jag och K-J killen hade faktiskt jättemkt pengar kvar men färg-killen fick bådas och naturligtvis vann han hela turneringen hörde jag efteråt... stormrik på marker som han var, efter tagit bådas marker på flera tusen :)
Men det va så skönt o åka hem!!! Det räckte för mig.... väl hemma ville bebisen i magen ha MAT!!! smörgås mums sen lade jag o Ola oss o snackadetill 02.00 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz jisses det ÄR sent för MIG! Haha.
Ola stack till Västerås (kl 8!) medan jag fick soooovmorgon till 11.00!!!! Ahhhh!
Men så sent på morgonen, man vakna direkt till lunch typ och glodde på svenskarna som floppade idag i Osaka.

Nu har man hunnit bara att luncha, surfa, byta sängkläder, lägga en tvättmaskin full......nada mer..och ola som kommer hem om 1,5 tim.. hahaha... skön söndag!!!!

I morgon börjar man JOBBA igen....ahh... har nog en hel del att ta igen men det e lugnt, så snabb som jag e blir jag klar snabbt :) Det som känns sorgligt är att man ska va ensam hemma mån-fre.... auuubröööölllll.... sakna....
Ola ska plugga igen :) PLUGGIS! Han börjar i Uppsala, på starta eget kurs... en preparandkurs på 3 v (varav den ena veckan hemma).... blir roligt för honom och göra något, jag tycker det är bra att han tar steget som han länge tänkt på.... Även om jag kommer att varje dag sakna honom hehehee....
Det kan bli tufft för mig om han fortsätter till december, på den riktiga kursen men jag tycker det e värt att han provar iallafall, han ska inte skippa den bara för att jag e gravid o allt... Viktigt att vi får leva ut våra drömmar oavsett om barnet kommer, vi tar en dag i taget... funkar det inte så är det bara o bryta kursen liksom... Eller hur?!!
Just nu har jag inga komplikationer i samband med graviditet förutom detvanliga dvs tung, stor, trött och lite smärta här o där samt gnällig men annars en helt normal graviditet och så¨läänge det är så så ska det inte va nån problem. (Har pappsen som taxi chaffis till mataffären o allt hehe)

Jaaa.... Nu har vi äntligen lagt golvet i hallen och lilla rummet!!! Bilder kommer senare när jag fotat...
Pappsen o jag fortsätter ev. med väggarna när ola är i Uppsala denna vecka... Blir skojsigt.
Är nöjd med golvet!!!

Ahhh..... fundera på om jag ska baka lite chokladbollar nu när Ola kommer snart hem och vräker i sig dem...mm...skoj med liten överraskning... orkar jag hmm.. jodå... gör det nu på en gång.

Kram på er alla som läser!!!!

// Mona och vildingen i magen.....(h*n sparkar mycket!!!!)
Längtar också till 6 sept för att se om jag får gå på ny Ultraljud för att checka varför magen e för stor för sin "ålder"... magen kanske dämpat sig lite och kurvan ser normalt ut den 6 sept, vi får se... SPÄNNIS.... Har också tur som har en barnmorska som kände igen mig från Leksand ....dvs hon har gått på teckenspråkslinjen samtidigt som jag jobbade som programledare i SVT. Så hon kan tsp!!! :)
Världen är liten!!!