Utmanad....

.... av Tine!

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga / egendomliga saker om sig själv.
Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer den "tagna" sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 

1.      Tycker inte om bomulltussar! Får gåshud bara jag tänker på det, som t.ex när bomulln fastnar i naglarna eller ngt sånt. Usch, ryser redan nu. (vet inte varför det blivit så, har varit så i flera år). Men däremot är det OK med bomull pads (sådana där runda släta bomull i en rulle) 

2.      Nyckelpigor?bläh! Är lite rädd för dem? varför? Jo jag har ett stort rädsla för skalbaggar speciellt klackerklackor? Nyckelpigorna har ju lite av en skalbagg-liknande utseende. Tänker alltid på hur den ser ut inuti när de öppnar vingarna. Uach! 

3.      Hmm, har alltid velat köpa en vespa/moppe men är så lat och har inte köpt något. Nu är jag nog lite för gammalt för sånt, måste försöka koncentrera mig på KÖRKORT istället. 

4.      Jag har lite svårt för att sitta i framsätet vid föraren i en bil. Jag blir ofta orolig hur föraren kör, oavsett vem det är. Om det är min lilla gubbe Ola eller pappa eller någon annan okänd person, så är jag alltid lite orolig. Antingen är det för att jag är lite skraj eller så har jag ett behov av känslan att ha kontroll över situationen, och som passagerare har jag ju nada kontroll över bilen! (Som nr 3 ? dags att skaffa körkort!) 

5.      Prenumererar på Kalle Anka! Blir galen av glädje över att få en tidning varje torsdag p.g.a. då ska man ner i badkaret och skummande vatten med en Kalle Anka tidning i handen! Så avkopplande att läsa serier!! J 

6.      Tycker om att betala räkningar! Alltid roligt och få räkningar och kolla allt det ekonomiska och betala ut i god tid. Det handlar nog också om det kontrollerande behovet här också. Inte blir jag glad för att skänka bort pengar men det är roligt när man ska betala och ha ordning på alla siffror och stolt skriva ned ?bet 23/3 -07? och VETA hur mkt pengar man har efter allt är betalt!  Ahh, nu vet ni lite mer om mig J En riktig knäppskalle kan jag tro!


J Utmanar de som INTE har skrivit något! Antar de flesta redan gjort det! Tine ? sorry blev lite sent det här men bättre än aldrig!!! :D haha. Ses i Kumla!!! PUSS till Ola! Hmm nåja ni andra får en puss också ? fast på kinden.

Husägare!

Huset

Ja, ni såg rätt!

Nu har det skett! Ola och jag köpte ett hus!
Äntligen efter flera månaders letande hittade vi ett hus som vi anser passar oss utmärkt.
I början var jag sugen på en totalrenoverat hus dvs flott o sånt där, men efter att ha tittat på många hus kände både jag och Ola att vi var sugna på ett halvtrenoverat hus dvs ett hus där det finns potential att renovera till vårt smak.

En söndag åkte jag och Ola med min pappa och min bror Jonas, för att se på det huset i Kumla. Det var en stor folkgrupp inne där i visningen, runt 25-30 st. Massa bilar utanför.
Äsch tänkte vi, det där huset är för populär och svårt att få i en budgivning.
Efter att ha tittat runt var vi så nöjda, planlösningen var så enkel och lätt att ordna.

Huset är byggt 1939 och den har varit en två lägenhetshus dvs 2 st 2:a.
Det finns alltså 2 kök, 4 rum, 2 toa (en med bad), och så källare.
Husets fasad är otroligt fult, men man ska inte se efter det yttre, utan den inre!!
Huset är helt fyrkantigt och man kan lätt inspireras till nytt planlösning.

Vi bestämde oss för att deltai budgivningen!!! Banken och allt var löst, nu gällde det bara att vinna.
Vi återkom i en ännu visning, där var det runt 10 st besökare igen och jag frågade mäklaren efteråt hur många som tänkte delta i budgivningen. Svaret blev 6 familjer.
Ujuj, blir nog svårt det där.

Dagen efter började budgivningen och vi var först med att ge en summa... det var en tisdag...
onsdag kväll när jag satt i ett styrelsemöte, fick jag sms om att budgivningen skulle slutas nu i kväll helt plötsligt.
Det var bara vi och en familj kvar som budade... Jättenerövst jag som var på möte och Ola hemma.
Fick kommunicera med ola och mäklaren via sms under tiden jag var sekreterare.
Vi budade till en allra sista nivå, hade den andra familjen gett mer så skulle vi sluta ge bud...tråkigt men man kan ju inte köpa hus till vilket pris som helst och Ola och jag hade bestämt ett pris-tak.
Helt plötsligt fick man ett sms "grattis! ni är nu ägare till ett fint hus!"

Gissa om hjärtat hoppade ut och jaa.....yeaaah! Nu var det stressigt! Måste säga upp lgh direkt pga 1 mars (om man sade upp hos ÖBO den 2 mars typ så måste man bo månaden ut i juni, och det ville vi ej..dubbelhyra usch)
Nästa dag dvs torsdagen var en stressig dag för oss!
Ola var tvungen och jobba, medan jag också hade ett annat möte i LHR (landstingets handikappråd) och jag stressade mig fram till öbo, och af och facket och allt. jag hade också ett arbete jag måste få papper på osv.
Allt skedde så snabbt och plötsligt (trots vi länge letat hus) och stressigt.
Själen mådde kass i ett par dar då man var så stressad och förvirrad och allt det där...
Men när det lugnade sig så YEAH, jisses...man smälte det hela...HUSÄGARE....:)
Vi skrev på kontraktet och träffade ägaren, en ensam karl som såg lite lustig ut. Men han var trevlig.
Han hade köpt ett nytt hus (antar en mindre sådan, för det huset vi köpte av honom är stort för en person, han använde aldrig övervåningen).

Vi har nu bestämt oss för att renovera det mesta, dvs alla rum med tapeter och golv, samt byta ut avloppen till modernare plast (numera är avloppen rostiga men brukbara).
Nya fönster och nytt fasad.
Sen blir den jättefint!

Som tidigare sagt så finns det 2 kök, den ena dvs övrevåningen skall renoveras till ett sovrum/arbetsrum.
Så vi har 3 sovrum, och entreplan skall bli ett öppet planvåning.
Köket renoveras, den ena sovrummet blir matsal och väggen rivs så det är öppet till vardagsrummet.
(det enda som är lustigt i huset är att badrummet är en tillbyggnad till huset, och entren dit finns i köket..men det löser vi senare).

Vi har altan, balkong och garage också, samt 831 kvm friköpt tomt.
Huset är på 122 kvadratmeter boarea och 50 kvm biarea (källaren).
Källaren har högt tak och flera rum, så vi kommer att ha tvättrum, ett spa (om vi har råd och den är sistprioriterad), pannrum och förråd samt garaget.

Det finns även två mindre rum, ett i vardera våning... det är inte riktigt ett rum, utan mer ett tomt area direkt efter hallen, med eget fönster och miniförråd. I entreplan blir den nog en typ kapprum och övreplan kanske datorrum.
Vi får se, man har så mycket man vill göra men vi måste först flytta in och diskutera vad som prioriteras.
Vi vet inte ens hur mycket vi har råd med, hur mycket tid vi har och om vi orkar göra allt snabbt eller om det blir flera års projekt.

Just nu är viljan större att renovera än nånsin men får lugna ner mig. Jag sitter framför datorn och designar köket, badrummet, vardagsrummet hela tiden. Datanörd typ.
Kollar pris och gör allt för att få ned kostnaderna men samtidigt skall det vara av kvalitet och inte köpa grejer från LIDL eller sånt haha.

Ni får gärna komma med designförslag !!! Huset är som ett tomt vitt ark - allt ska bli nytt och fint.
Bifogar med ett planlösning på entreplan (jag som ritat lite ändringar så den är inte original), ni kan tänka er hur ovanvåningen ser ut då det är precis detsamma förutom att det finns en vägg emellan matsal/tvrum, längst ned.

Yohooo! HUSÄGARE!
Ska bli så spännande. Ola och jag kommer att leva tillsammans länge i huset....i alla fall några år, sen tröttnar vi kanske på huset när allt är renoverat? haha nej, det är ett permanent boende så länge inget händer dvs om inte vi skaffar 10 barn eller annat så är huset för litet haha. Vi får se vad framtiden för med sig.

Men det blir ett ROLIGT livsprojekt att renovera och dela allt med min älskade OLA!

Huset ligger i Kumla, 350 meter från Djupadalsbadet! Så ni som tänkt bada och sola i Kumla, välkomna till oss!

Vi funderar på att planera grill och svenskt midsommarmat nu till midsommaren, våra vänner som läser denna blogg, ni ska få en inbjudan senare.
(Men boka datumet för oss redan nu i era almanackor!!)

Vi behöver också all hjälp med expertiser, speciellt med fönstrarna och el samt designlösningar!!!
Och inte för att förglömma - FLYTThjälp! Stora starka grabbar och tjejer!!!
Huset är vårt den 15 maj, men först vid helgen därefter kommer vi att flytta grejerna....
dvs 18-20 maj...

VÄLKOMNA om ni har vägarna förbi i Kumla när ni vill!

Kramkram till er alla och speciellt kram med stor blöt puss till darling O!63517-49

Ekonom!

www.jobbkoll.se - jag såg att Isabell (askungen) hade testat sig där så jag tänkte göra detsamma.

Svaret blev;

Den Pålitliga


Pålitlighets är ditt honnörsord. Du ser till att vara i tid och hålla vad du lovar.
Varken mer eller mindre.

Du är ytterst sällan festens medelpunkt, men du uppskattar dina nära och kära mycket, och drömmer om
att bilda familj som du kan ta hand om och försörja.

Yrkesmässigt passar du för att bli ekonom, där din pålitlighet och även din noggrannhet kommer väl till pass.
Det är inte osannolikt att du blir revisor och att du i sådant fall blir en sådan som inte ved vad begreppet "kreativ bokföring" innebär. Det är bra.

Din ärlighet och redighet kommer troligen inte att leda dig till stjärnorna, men du är inte så intresserad av att bli rik och berömd heller. Du vill mest trivas och vara glad.

Humm.... kanske en del passar in på mig, jag gillar idén men jag trivs bra som föreningskonsulent, ska börja snart... där får man även vara en liten ekonom dvs betala fakturor :p

Jag återkommer i helg om ett stort nyhet!!! Håll koll på min blogg!
(Ska även försöka utmanas av Anna med 6 händelser i mitt liv)