3 mån



Hej alla!

Ja nu är Linnéa hela 3 månader gammal och 1 vecka i morgon.
Tänkte skriva lite redan idag så att nästa vecka har man massor nyheter eftersom det ska hända mycket denna v.

I kväll är det Me and I party hos M och då kommer gullungen Lovisa också med Jenny, jippie!
I morgon kanske Jenny m familj besöker oss och besiktgar huset haha, ska bli roligt, om det blir av.
(babycafé i morgon på fm också kanske)

Torsdag kommer höjdpunkten! Tant Nea ska hit! Skoj!!! Längtar.

Ja, veckan som har varit - Linnéa har fått sin första vaccination och hon bröla litegranna men sen lugna hon ner ganska snabbt och ler igen. Blev lite grinig dagen efter men kanske det inte berodde på vaccinet pga man är så van att hon är snäll och ler ofta så vid minsta grin så tror man det beror på ngt annat hehe.
Men vaccinet gick bra annars.

Vi var ute och lunchade med AnnaY i flera timmar i torsdags.
I lördags var vi o fikade med Tanja i Crepes, Örebro. Mysigt.
Sen ledde jag kvinnogillets årsmöte vilket tog bara typ 1 timma. Enkel uppgift eftersom de är så liten sektion och alla papper var i sin ordning :)

I övrigt har det ej skett så mkt.
Vi har väntat och väntat på elektrikern men nu har vi gett upp så nu ska vi anlita en annan person så att något blir gjort! Förhoppningsvis kan denne redan snart och då ska vi sätta igång med den lilla som ej fixats i hallen, samt göra iordning arbetsrummet (f.d. köket) så den blir brukbar.

Vi har som mål att göra klar tvrum/matsal innan sommaren så att vi kan koncentrera oss på trädgården i sommar.
Förhoppningsvis satsar vi på rummet en hel helg med fler folk, så vi söker polare som vill hjälpa oss, förmodligen helgen den 2-4 maj - KAN NI KOMMA och är ganska händig så är vi sååå tacksamma.
Den hjälp vi behöver med är:
Tapetsera, golvläggning, takläggning, rivning av en halv vägg, snickerier.

Ja, vi håller på och diskuterar tapetfärger o.s.v till alla rum samt golv.
Tant Nea kanske har tips då hon e här sen! :) med tanke på hur modemedveten hon är kanske hon kan bidra med förslag till väggfärg hehe.
Vi har dock hittat det mesta som vi e sugna på men INTE bestämt oss alls för något ännu. Blir väl en sista minutens val som vanligt :)
Det blir dock endast tapeter i resten av huset nu. Väv får räcka för stunden, dvs de finns i hall, kök och gularummet.

Här kommer bilder på lilla tösen :) Hon växer och växer. Nu är hon 62 cm och 5270 gram. Storlek 62 går att använda men det är på gränsen max! Nu är det alltså 68 som gäller även om den e lite för stor fortfarande, speciellt i midjemåttet, hon e ju ganska smal. Så byxor är det fortf, lite 62 även om benlängden kanske lite kort men strumporna döljer det haha.

Har handlat lite kläder på textilkompaniet, rekommenderar er att kolla där pga bebisar växer ju så fort så man lika gärna kan köpa billiga kläder. Köpte klänning, kjol, en tuff "badbyxmodell" body för totalt 139 kr.
Ska bli skoj och använda dem på Linnéa.
har sorterat ur hennes låda och jisses vad mycket som är för små nu, får packa ned dem i en låda och vänta på nästa barn :) Som tur är dessa inte könsbestämda, endast en enda klänning som är för litet så allt kan användas till en eventuell pojke.
Det e först när Linnéa blir större som hon anv. mer "kvinnliga" kläder som kjol klänning osv.

Jag har fler kläder i storleken 80 och 68 men saknar dock 74, har inget haha. men avvaktar pga det är sommar o höst då så handlar senare när det e snart dags.
68 lär sitta minst flera månader till ska eg. upp till 6 mån ca...

Jaa, Linnéa är så go och hon utvecklas så snabbt. Tar tag i saker som man visar henne, leker gääärna i babygymmet, tycker om TV (usch fy för tidigt haha), vill leka med min mobil speciellt om det lyser i mörkret (t.ex. i bilen).
Vi har helt slutat med minifom och hon mår bra i magen, skönt.
Dock har hon vaknat 1 gång/natt de 4-5 senaste nätterna nu men det är helt okey eftersom hon somna runt 7 tiden och vaknar typ 3-4 tiden och då bara i max 30-40 min för att äta sen somna hon om till 06 ungefär, ibland senare ibland tidigare men det e lagom precis då Ola ska vakna själv inför jobbet. Perfa.
Jag tar henne på natten och sen får jag sova fram tills Ola ska åka till jobbet, dvs kl 07 ungefär och sen somna Linnéa för det mesta kl 8-8.30 igen ända fram tills kl 11-12 så jag har alltid möjlighet att somna om eller göra ngt nytta beroende på hur trött jag är.

Idag ska jag dock göra något nytta, STÄDA badrummet vilket jag varit lite fördröjande med haha. Den ska skina rent idag! hehe.

Här kommer bilder på Linnéa!


Skrattande Léa


Ibland är det så skönt och vara helnaken och mysa i filten, snurra runt o leka!


Så här ser hon ut tidigt på morgonen med pyjamasen kvar, i babysittern medan morsan fixar frukost.
(i vanliga fall byter pappa om henne redan)


Här med nallen från Jocke/Tanja/Casper


Här i soffan med svullet lårben (såg ej det förrän bilden visade det. Såg faktiskt inte ut så IRL, kanske vinkeln?)


Ahhh, här är Linnéa lite nyfiken på min banan så jag tänkte det inte kan skada att prova ge en typ mosad smååå bit mindre än en mygga, lika stor som en lus, portion till henne.
Jag har testat banan och potatis, men bara en gång vardera och så liten som en lus storlek. Hon är bara 3 månader så man ska vänta till helst 4 månader innan man börjar med smakportioner. Längtar! 3 v kvar!
Man såg dock att hon gillade bananen och skratta ler för det , potatisen var mer tveksamt men hon svalde det iaf utan att tycka det var MUMS typ. Hon bara fattade ej vad det var för ngt liksom, den smakade väl inget! bananen dreglade hon dock efter :)


Tiburtius och Freddie, de har nu lämnat våran hem! Tillbaka till sin "riktiga" hem i stan då sportlovet är slut.
De är mysiga speciellt Tibbe men vi kan inte ha katter nu, som det känns. Jag känner att det räcker med att passa och mysa (låna) dem men att äga katter får vi vänta med flera år. Dvs först när Linnéa (om) hon tjatar om husdjur haha.

Glömde att skriva min viktminskning.
Jag har varit jättesjuk (hosta, hals och förkylning) i flera dagar (hostar fortfarande) hela veckan så jag t.om. var vungen en dag ge Linnéa hos farmor (svärmor) en hel dag för att jag skulle få vila och sova ut, bort med febern liksom. Så jag har inte haft bra promenaddagar denna vecka men trots det har jag nu:
-1,8 kg enligt vågen i morse.
Så nu är det 18,2 kg kvar till målvikten :)
Jag har ju ätit en massa onyttigt som kladdkaka, godis, lite chips under sjukperioden men ja... hade väl bara tur den här gången haha.
Skärpning nu!

Steg:
Tis: SJUK
Ons: Sjuk men hade ärenden måste göra 10.008 steg
Tors och Fre tillsammans: 17561 steg
Lördag och söndag tillsammans: 11.034 steg
Idag - dagen är ej slut än

(varför tillsammans, jo jag noterade ej innan jag tog på mig stegräknaren nästa morgon så det blev 2 dagar)

Vecka 12

Hej!

Ja, imorgon fyller Linnéa 13 veckor gammal,  den 20/2 är det alltså 3 månader!
Då får hon sin första vaccination :(
Berättar om detta i nästa vecka!

Jag är sjuk, suck! Har hosta (slemmig) och förkylning, sen lördags men bättre nu!
Katterna är kvar och de är mycket mer sociala nu, men det tar lite tid till, även om de nu kommer fram och gosar med en när man ger dem mat eller städar lådan.

Motionsstegen - jag har inte vägt mig på ett tag nu. Ska göra det och rapportera så småningom.
Stegen har i alla fall fortfarande inte förbättrats avsevärt.
Tisdag: 11295
Onsdag: 4162 + 45 min promenad (ej räknat)
Torsdag: 4534 (lat!)
Fredag: 9587
Lördag: 4691 (obs! möte hela dagen svårt och promenera då)
Söndag och måndag SJUK (hade ej stegräknaren)

Som ni ser, går jag inte mkt trots jag promenerar alltid med Linnéa varje dag, det är de vardagliga bestyren som är för lite aktivt, pga mamma ledighet vad ska jag göra annars? sitter mest framför datorn eller lagar mat, städar och myser. Inte mycket rörlighet. Men så fort jag besöker Örebro blir det lätt tusentals steg, omedvetet pga det är mkt man går där i stan faktiskt. Nåja. Får istället fortsätta med stegen och satsa på simning samt innebandyn så ofta jag kan annars sker inget med vikten! Ska köpa årskort, ej fixat än.

Jaa, jag har funderat mycket på hur underbart det är att vara mamma till Linnéa.
Hon är sååå gosig, snäll, mysig, sover bra på nätterna, ler ofta, äter bra o.s.v. Vi har haft jättetur, jag vet! Vi njuter av varenda sekund med henne. Naturligtvis gråter hon ibland pga magen eller pga trött, hon gråter oftast på grund av övertrötthet men det e bara och klappa henne eller skaka henne i famnen typ vagga upp och ned så somna hon till sist efter nåra minuter.

Jag var borta hela dan lördagen och SAKNADE Linnéa och Ola direkt, man var INTE van att vara utan antingen bebben eller Ola. De finns alltid vid min sida, båda eller var och en.
Ola har betytt så mycket för mig och Linnéa och kärleken ökar för var dag till honom!!!
Det är också först nu man verkligen förstår vad ovillkorligt kärlek är, den kärlek man får av Linnéa samt Ola .
 
Mamma och Pappa ÄLSKAR dig, lilla Linnéa!

Ola och jag var o firade alla hjärtans dag fredagen 15/2 pga vi hade föräldragrupps möte torsdagen och träffade alla som födde bebisar runt samma tid som vi i Kumla trakten. Gruppen har träffats 5 ggr innan förlossningarna och nu var det första gången vi kunde se alla ungarna (utom en för paret var sjuk).
En av dem hade fött en bebbe på 550 gram i vecka 26 ungefär, så det har varit jobbigt för dem men nu mår ungen relativt bra och jag fick se den. 3 kilo nu efter 117 dygn i sjukhuset.

I alla hjärtans firandet gjorde vi inte stort sak av det men vi fixade bebis vakt hos olas mamma och åkte till Jensens BÖFHus och åt en god middag där med efterätt (glass hur mkt du vill) och våran bord var dekorerade med hjärtan :) sött!
Sen åkte vi till SF och glodde på bio - I am legend med Will Smith och den var bra :) Lagom bra, blev skrämd ett par ggr typ. Tack vare det är Will Smith så är filmen bra, annars hade den ungefär samma handling som alla andra zombiefilmer.

              
Ola i Jensens Böfhus         Helium ballongerna knutna på våran bord

Jag har försökt skriva i Linnéas lilla baby bok för att hon ska få minnen livet ut och kunna läsa vad som skett under hennes år. Mys!


Boken.

Ola var hos en väns 35 årsdag medan jag var i Sthlm och hade SDI förbundsstyrelsemöte.
Ola tog med Linnéa, det gick bra även om hon blev skrämd av en vovve som skällde rakt i örat på henne, stackaren! Blev orolig men det gick bra.
Vi fick två bodies och ett par söta regnstövlar från paret som ordnade festen, då deras söner blivit för stora i dem.
TACK! (Även om de är för stora för Linnéa nu så är de till nytta i framtiden)


Regnstövlarna

Ja nu undrar ni vad min mobil gör i bloggen? Jag var så dum och lade den på toalettlocket och när jag skulle kasta papper öppnade jag locket och sen färdig kasta, sen kom jag på - var är mobilen??? Ahhh nere i toan! Den hade glidit bakifrån luckan och ramlat ned i vattnet.
Jaha, alla bilder och sms osv.. Irre... Men som tur var fungerade den toppen jag kunde ladda ned bilderna o spara i datorn och spela, göra vad jag ville med den MEN UTAN sim-kortet!!! Konstigt! Simkortet funka ej dvs kontakt med 3g nät fanns ej... nu använder jag NEC igen men usch vad klumpig den är, ovan med dess funktioner nu pga ett tag sen man anv. den. SIM kortet funkar i NEC... jättekonstigt det där! Jag ska lämna in mobben för lagning!

  
Mobilen med Linnéas bild i startsidan.

Jaa, Linnéa har vuxit så mycket att t.om. de nya kläderna jag köpte åt henne dvs stl 62 inte passar nästan, de kan användas men inte ett par v till tror jag. 62/68 går bra men inte bara 62 typ. Irre.
Byxor och tröja går bra men inte body! Hon är lång antar jag. för i bredden e det gott om plats ju haha.

Vi fick 3 fina prinsessklänningar från olas moster Maggan och man Gunnar för de köpte dem billigt i Indien nyligen i julas. Otroligt söta, speciellt den vita - kan ju användas i bröllop sammanhang.
Tack M och G! Sen måste jag visa upp söta Einar! Katten som har vågigt hår, dvs en REX katt som de äger.
Den är så tuff och go av sig, mycket social! Älskar den katten!!!

 
Prinsess klänningarna. Den vita och gula till vänster kan Linnéa använda när hon börjar gå liksom. den gula till höger är för lite äldre barn så det tar ett tag innan hon kan anv. den.



Dagens outfit, rött blus med bruna byxor. (byxorna från T och N används flitigt men nu börjar de bli lite korta suck)


Ett leende från Linnéa. Mycket vanlig syn när man sitter och tecknar med henne, hon älskar uppmärksamhet dvs hon kan sura där i mattan på golvet och när man kommer och säger hej så fliiiinar hon och tycker det e kul och se folk runt omkring.


Tjohej! Ja som ni ser i alla bilder, är alltid hennes ena arm uppe i luften! Stålmannen typ, alltid en upp och bara står där i luften länge haha.

Vi har köpt ny dammsugare!!! Våran nya (!) är kass, den var påslös och billig men bra i en början, nu börjar den bli sliten pga vi renoverar ju!! Så den användder vi bara till renoveringsskräp os.v. men den NYA fina rosa handdammsugaren ska vi använda till vanligt städning.
Den är såååå bra på mattor!!! enkel att använda!!! Köptes på SIBA, finns 5 olika färger, ola valde den förtjusande fina stark rosa färgen, jag älskar den!

 

Ja här kommer en rundtursvisning i Kumla, från våra promenader, Linnéa och mina alltså. (lill Ola promenerar inte gärna, han tycker det är så tråkigt och promenera men ibland gör han sällskap ändå).



Här kommer en film jag snabbt slagit ihop, det är från Linnéas 12 veckors period och alla är filmer tagna av vår digitalkamera Canon Ixus 60.
Alla filmer finns att kika på YOU TUBE med namnet Zharmygirl ! Sökord funkar också på Linnéa.

Ola plutt



Alla hjärtans dag!


                                   image43

 Ville bara säga att jag älskar dig min lilla plutt och tack för alla åren vi känt varandra! Du betyder mycket för mig!

ÄLSKAR DIG!

Massa pussar och kramar till dig!


Ps: Vi älskar dig Linnéa - kram från mamma och pappa :)

Ps2: Alla mina kära vänner, jag är inte så bra på att skicka runt sms och säga hurra till alla hjärtans dag men ni alla ska veta att jag tänker alltid på er ofta och jag är så stolt och glad över att ha er mina vänner!
Jag vet att ni skulle ställa upp i vått och torrt, i alla väder alltså, så pass mkt litar jag på er. Ni vet vilka ni är.
PUSS till er alla!!

Vecka 11

Hejsansvejsan alla kära läsare!

Nu är Linnéa 12 veckor gammal. Om en vecka ungefär blir hon 3 hela månader!
Idag var vi på baby café där 3 mån, 4 mån, 7,5 mån och 8 mån gamla bebisar deltog plus Linnéa samt en söt 2 åring. Vi satt bara och snackade lite ditt och datt, inget speciellt - bara skönt och vara ute och vara social!

Linnéa har de sista dagarna sovit mycket mer än normalt på dagarna, dvs fler timmar. Hon brukar annars vara så pigg på dagarna, först blir man orolig att hon blir sjuk eller sånt men nej när hon e vaken så är hon såå pigg och glad och ler samt tränar mycket på golvet. Inga problem, det e nog bara en tillväxt fas där hon sussar gärna :)
En dregelmaskin är hon också pga hon har händerna i munnen HELA tiden haha.

Tja denna vecka har det faktiskt inte skett så mycket. Vi har fikat med Sus i Sveas Café i Kumla i onsdags, Ola har börjat jobba igen i går. Var även på kort besök i K18 i går, tränade innebandy (det blev fotboll istället pga paus för matchspelarna som spelat 4 ggr innebandy/ vecka).
Olas moster och gubbe kom på besök i helgen och vi åt här hos oss i söndags, trevlig lunch.

Vi har tagit emot två jourkatter från
www.orebrokatthem.com då deras riktiga jourhem är ute på sportlov och behöver ses över så de placerades hos oss i en period på 2 veckor.
Just nu sitter de ihop i våran stora gästrum för att vänja sig och våga vara här, de är lite blyga. Men nu har de varit lite mer sociala även om de fortfarande är lite rädda av sig.. Om några dagar kan de släppas fri i hela huset så får vi se hur keliga de blir eller om de aldrig syns till hehe. Huset är ju så stort med massa gömställen fniss.

Tja man har ju inte mycket mer och berätta här i bloggen om denna vecka då inte mkt skett.
Angående vikten, 0,5 kg har man gått ned.
TROTS jag har verkligen STORÄTIT semlor och choklad!!!! jisses jag var verkligen extra sötsugen denna vecka men jaja, fy på mig. Har också inte gått så mycket om man ser listan här nedan. Måste skärpa mig ordentligt nu!

Tisdag:4565 steg (bara!!! latmask!)
Onsdag: 12536 steg
Torsdag: 8282 steg
Fredag: 6775 steg
Lördag: 10.457 steg
Söndag: glömde stegräknaren
Måndag: 6321steg OCH fotboll en timma ca.

Som ni ser har jag ej uppfyllt 10 tusen steg per dag men det e svårt och göra det som mamma ledig, dvs jag måste promenera OCH ha ett vardagsliv. Nu är det bara promenad och hemma hushållgöra.
Det blir mer så fort jag åker till örebro då ökar siffrorna pga det är så mkt små spring hit o dit i Örebro.
Hemma slöar jag med Linnéa i soffan, på golvet, lagar mat, städar, passar katterna inget mer hehe.

Nåja.. bjuder på flera bilder på linnéa härnedan!


Linnéa tycker om att sova med något på ansiktet, antingen spjälsängens vägg (spjälskydd), kudde, gosedjur, jackans huva, eller snuttefilten. Hon vrider sig mycket för att nå något som rör fejset när hon ska somna/sover.


Här ligger hon på mage och försöker nå kameran (har en kortfilm i youtube, Zharmygirl heter jag där)


Se hur stark hon är i nacken! :) Börjar utvecklas mkt, man brukar säga att från 4:e månaden, speciellt 6:e mån, sker mkt snabbt, det ska bli intressant.


Storskratt åt något jag gjort :)


Pappa myser med Linnéa i soffan. Hon tycker det e kul att sitta mellan oss i soffan och glo på oss prata tsp eller tv o.s.v.


Ny jacka :) med Tant Neas vantar som hon nu använder!


Nya byxor :D Köpta i Lindex pojkavdelning, tyckte de var coola och sportiga :) Grått är ju neutral!


Katterna som vi inhyser i gästrummet.
Freddie och "Tibbe" Tiburtius - de är lediga för adoption från katthemmet! Någon som är sugen på att adoptera dem så hör av er till oss eller kolla www.orebrokatthem.com för andra katter!
Freddie är lite blyg just nu men är egentligen mysig,  Tibbe är så rar och mysig när man bär honom.
Båda är under 1 år gamla!!

Linnéa med skallerormen

Denna film är från vecka 10, alltså för 2 veckor sen ungefär. Tänkte bara piffa upp bloggen tills jag skriver på nytt i morgon/onsdag då om vecka 11. Linnéa blir v 12 i morgon, dvs 3 månader om man räknar veckor. Tiden går så fort!! Varje kväll tänker man när man ser att det e dags för middag, "herregud vart har tiden idag gått iväg?".
Det e sant det alla familjer säger, tiden bara rusar när man har barn.

Idag börjar Ola jobba :) *lyckospark i baken!*

Vecka 10

Hej alla!

Ja nu har det gått 10 hela veckor! I går blev Linnéa 11 veckor dvs 2,5 månader gammal.
I går var vi på MVC och BVC.
På MVC var man för efterkoll efter graviditetet och allt gick bra.
På BVC vägdes hon och kollades i naveln. Vi funderade på om hon fått navelbråck men nää det var en typ stump kvar från naveln sen födseln och den behandlades på plats i går med ngn konstig penn-spruta och naveln skrumpnade till en svart gegga och skulle skrupna inåt.
Idag ser naveln dock lite fult, svart runtomkring och skinnflådd del i naveln. Stackaren men hon har ej ont, reagerar iaf inte när man tvättar den.

Nästa gång vi ska till BVC är 20/2 då är det vaccinationsdags!! Stackaren! :)
Hoppas bara hon inte får några bieffekter som feber, svullnad osv efter det!
Då är hon också hela 3 månader gammal! :D

Hennes vikt närmar sig till 5 kilo! Hurra! Nu väger hon "bara" 4965 gram men är lång dvs 61,5 cm.
Barnvagnens liggdel börjar bli för liten, bara nån cm till dvs max 1 månad till sen måste hon ligga i sittdelen som tur är kan den fällas ned helt. Barnmorskan sade att det nog var dags snart redan, jättelång :) haha.
När jag hade besök där passade en annan mamma på att lämna sin unge i samma rum som oss då Linnéa ändå ej störs av ungen för hon hör ej honom. (mamman skulle ned tll blodprovstagning ngt sånt). Så jag frågade hur gammal han var, föddes 18 nov dvs bara 2 dar äldre men ack så mullig och typ mindre än Linnéa.
Ja alla bebisar är såå olika! :) Linnéa är smal men lång och hon följer sin egen viktkurva, det e viktigast det ju.
Kläderna - de börjar (eller ÄR) för små nu. Nu använder vi 62/68 och har inhandlat 2 nya byxor, 3 bodys och en jacka i går.
Hittade en fin jacka typ vindskydd och sånt men kände att den passade hösten så jag skippade den och köpte en annan typ fleece jacka som den förra vi hade, en tunn en.
Såg jeansbyxor och känningar men Linnéa är så liten än för att använda jeans tycker jag men när hon kan gå så blir det så sött med sådana kläder :) och smååå skor :D:D längtar!

I övrigt har det inte skett så mkt denna vecka. Ola skulle ju börja jobba i måndags men stackaren fick streptokocker  och jag samt Linnéa får/fick undvika honom sen söndags (då han fick diagnosen) till idag. Han äter pencillin och bör vara smittfri sen idag enligt doktorn 2-3 dagar medicineras och bli smittfri.
Men vi väntar ändå till i morgon/fre innan han ska pussa Linnéa igen. Stackaren som ser mig pussattackera Linnéa ofta och vill så gärna umgås med henne men får göra det på avstånd :)
Vill ju inte Linnéa ska bli smittad...
Iallafall- Ola blev sjukskriven hela denna vecka :( men han jobbar på måndag. Spännande.

Vi hade pokerkväll i lördags här hos oss med 10 personer samt en publik och det gick jättebra, jag vann!
Fick 600 kronor och sen i andra omgången gick jag ut som typ 4:e man tror jag hmm eller var det 5;e.. Äsch, jag vann i alla fall första  omgången med 10 personer :D

I fredags var vi också ute i Örebro och fikade med AnnaY och flera andra vänner, i Gröna grodan. Linnéa fick umgås med folk där och det gick bra som vanligt. Hon är så go och snäll, har tur som har henne och hennes humör. Mys!

Förresten var mamma barnvakt i onsdags då vi hjälpte Å att flytta (hon blir områdes granne med morsan) och det gick jättebra. Jag kan hänvisa er till bilder på den dagen i
www.ruzim.blogg.se där skriver min mamma om dagen.


Jaa, det var nog allt som skedde under Linnéas vecka 10..

Jag däremot har använt stegräknaren varje dag men råkade glömma 2 dagar typ men här kommer rapporten:

30 jan - 11232 steg
31 jan - 4988 steg plus en timme simning
1 feb - 7480 steg (plus lite till som ej registrerats pga jag hade satt den fel i byxan så den räknade ej)
2-3 feb - inte noterbart pga glömde den totalt.
4/2 - 6788 steg.

Ja som ni ser så har jag inte gått många steg trots jag promenerat en massa denna vecka men så har nog många steg ej reggats pga jag har ett  par byxor som är stora och stegräknaren stoppas i den men blir sned när man går och då reggades det ej. Det kan jag se genom att jag gått minst 1-1,5 timmes promenad men på räknaren ser man bara 40 mins promenad typ då fattar man att den stannat mitt i.
Idag har jag haft jeans och alla steg har räknats då ser jag det ökat trots jag ej gått promenad idag så jag måste bättra på hållaren, dvs ha bra byxor när jag går, inte lösa och sånt där. Känslig stegräknare liksom, den måste stå rakt eller sånt.
Samt erkänner jag att jag inte gått mycket de dagar jag glömde ha stegräknaren!!! fy på mig.
OCH jag har tjuvätit lite kladdkaka (1 st) och 2 semlor på denna vecka... Usch fy mig!
Men ätit bra ändå och vågen visar: +- 0.. dvs jag ej gått upp eller ner alls...(gick upp 0,8 kg egentligen men fick bort det ändå så jag skulle kunnat ha gått ned om jag tränat lite mer dvs gått mer).
Nästa måndag blir ny rapport.. förhoppningsvis visar den -1 :)


Kramar på er!

Bilder på Léas 10:nde levnadsvecka här nedan.


Här försöker hon teckna något :)


Dagens outfit !


Hon sover så sött! Med händerna knutna som om hon ber till ngn. Ganska ofta man ser henne både sovande och vaken tillstånd ha händerna så där.


Gårdagens outfit, här tränar hon på och vända och lyckades faktiskt 2 ggr att helt själv vända sig från mage till rygg. Hon rör sig mycket bättre "naken", och vill gärna leka då. Än så länge är det bara 2 ggr hon lyckats, och OFTA dellyckas hon, dvs hon vänder en hel del men den sista biten dvs armen står i vägen då vänder hon tillbaka till mage, hon har ej förstått att armen måste flyttas liiite så lyckas hon hehe.

     

Å som flyttade hade en barnhage till förfogande och hennes barn är ju stor nu, så hon gav oss snällt den och jag var jätte ivrig och monterade upp den, tvättade den o.s.v. och inredde :) Nu ligger hon där och glor på mobilen som snurrar runt samt alla grejer runt, och det är bra hon får en egen hörna.
Hon ÄR för liten för att ha hage pga hon sitter/kryper/går inte alls men hon trivs där och får motionera på sin sätt samt koppla av där, så hon inte ligger mitt på golvet i tvrummet. Inte ofta hon e där, hon sitter/ligger oftast med oss i soffan/barnvagn/golvet bredvid oss och naturligtvis i våra famnar :) mys!



I måndags var vi med i nerikes allehandas HEJ BABY! och så här såg bilden ut. :) (se så liten Linnéa är i bilden trots det var typ 12 jan, bara 3 v sen!!)

    
Här har hon börjat att ta tag i saker och speciellt grodan, den suger/biter hon gärna i :) Men hon har oftast knutna händer fortfarande, händerna är inte riktigt öppna helt nu, hon äter gärna sin egen hand hela den knutna handen alltså, fast inte hela får plats i munnen men hon kämpar haha. Dregelmaskin är hon nu också!!

Linnéas 10 första veckor!

Här kommer en kortfilm (som jag snabbt gjorde) som visar Linnéas 10 första veckor i världen och ni kan se hur hon växt!

Återkommer på tis/ons och bloggar om  Linnéas vecka 10 och träning vecka 2 med bilder :)

Massa kramar!!