Hörselvård, Léa 16 mån o.s.v.

Hej alla kära läsare.

Ja, som vanligt har jag svikit bloggen och även bilddagboken (jag får inte ihop det där, jag försöker alltid att ladda upp flera bilder där men det blir segt och fungerar inte alls bra, troligen för att mina bilder är högtupplösta och jag har trådlöst med dålig kontakt så det blir seeegt och till sist funkar det ej, så därför skiter jag i BDB just nu. Vi får återuppta den när vi har fast nätverk eller liknande!).

Tänkte bara skriva lite av mig då lilla Ola är ute på brigde lek (eller ja det var ngt tävling va? äsch vem bryr sig hehe.. brigde...uah) och Léa somnat för natten.

Linnéa är inte längre en baby... :( Hon har blivit såå stor nu - men det är roligt och se henne utvecklas! Mysigt!
En liten Linnéa  uppdateringslista:

Ålder:             16 mån
Klädstl:          80 i byxor, 86/92 i tröja
Skostl:           21-22
Favorit sysselsättning:   Läsa böcker, flyga i luften, äta, plocka och städa ur lådor.
Favorit mat:  Korv och mos slinker ner lätt, men gillar nästan allt!
Favorit dricka:    Mjölk - naturligtvis vad annars?
Favorit kaka:   Havrekakor Coop:s ekologiska
Favorit mellanmål: Risifrutti
Arbete:  Dagis mellan 8-15.00
Favorit tecken: Allting är hund, så det så!
Älskar allra bäst i jorden: Mamma och Pappa!
Avskyr i hela jorden: Människor med sköterskedräkt som läkare, audiologer o.s.v.

Nu undrar ni vad som skett - varför ogillar hon sköterskor? Yepp det e dagens händelse :(
Hon hörseltestas ju igen efter lite krångel i Örebro.
Men ack och ve - det var så JOBBIGT och se henne idag, hon vääägrade och skrek och grät efter hon fick hörlurar på sig första gången. Det blödde i min och Olas hjärta men vi ville ju veta hur mkt hon hör så vi kan gå vidare.
Efter en stund avbröts det, trots det fanns en annan hörluretest men behövde ej göra det.
Väl ute var allt bra igen, allt glömt, tills hon fick se en doktor så brööööl, hon kikade i henes öron. Man fick hålla henne ordentligt, vilket kändes hemskt. Måste kolla ifall hon har öroninflammation eller infektion eller liknande.
Men som tur är såg allt fint, dock kunde hon inte se bakom trumhinnorna om det fanns vätska.
Allt bra igen, litet leende såg man...fick gå själv i korridorerna...så mötte vi audiologen som hon grät mot tidigare, så bröööl direkt, avskydde henne! Fick bli en annan audionom som tar Linnéa och gör avgjutning i örat men nänä!
Brööööööööl uaaahhhh stretade emot - alldeles för mycket att det var droppen för oss båda.
Ola sade till mig - nu räcker det, varför ska vi anpassa oss efter samhället, viktig kolla o.s.v. bäst bryta allting nu!
Jag kände jag kunde inte hålla inne tårarna - det var så jobbigt för Linnéa.. Hon är extra känslig kring öronen, kanske för hon hade lite problem som baby där.. Hmm.. Lite för mkt för henne också då hon e extrem trött.
Vi avbröt det hela och ingen avgjutning gjordes, vi fick en ny tid .
Efter det diskuterade jag och Ola igenom ordentligt vad vi egentligen vill med Linnéa och hennes hörsel.

Doktorn konstaterade att Linnéa numera är helt döv och det kanske inte ens hjälper med hörapparater men dock ska hon få chansen och prova dem - och att vi bör överväga CI operation..
Vi sade direkt att vi inte tänker CI operera henne, det vi tänkte göra var att se om hon hade hörselrest kvar och isåfall uppmuntra detta, inte mer i dagsläget.
Läkaren respekterade det och gav oss möjligheten att testa hörapparater med Linnéa.

Nu ska vi bara göra avgjutning på onsdag sen nästa vecka så får hon hörapparater - men vi beslutade även att OM Linnéa verkligen mår dåligt av hörapparaterna t.ex. slänger dem och tjuter och protesterar så avbryter vi allt direkt och låter henne utveckla i sin egen takt - vi anser att hon mår bra och har en jättebra tillvaro som hon är enormt nöjd med - vi behöver inte bryta den mönstret genom tvång av hörapparat användande däremot måste vi ge henne en CHANS om det finns hörselrest kvar dvs att ha hörapparat om hon VILL.
Det funkar kanske när hon blir större då vår kommunikation fungerar bättre, just nu är hon för liten men inte tillräckligt liten för att inte förstå (som bebisar).

Nu får ni läsare inte missuppfatta oss - vi väljer bara att ge Linnéa den chans som finns kvar (förutom ett CI operation) !
Det finns grupper som anser vi gör fel som inte ger CI, och grupper som tycker vi borde skippa allt och inte ens överväga CI... det e bara att gå vidare och respektera vårt beslut ;)

Vi har verkligen diskuterat hit och dit en massa gånger  - funkar inte hörapparaterna så blir det inga besök till hörselkliniken mer förutom teckenspråkiga träffar o.s.v. allt som är roligt :) Men inga mer tester, dvs ingen CI o.s.v. så länge tills Linnéa själv kan begära ny diskussion om det :) *dröjer ett massa år*

Jag har iaf räknat fram till 12 ungar mellan 0-3 år som är döva utan CI och ett antal ungar som är döva med CI med tsp som första språk :) Det finns säkert fler ungar som jag inte känner till.. Så Léas framtid är iallafall tryggad socialt sett :) det finns flera med samma identitet som hon :)

Bjuder på lite bilder härnedan :)




Att måla är inte intressant men att plocka ur och in alla kritor i burken är suuuperkul!


Linnéa börjar leka med barnvagnen som hon fick av Olas moster M & man G.



Poserar stolt upp sin sår hon fick av en fall i Manillaskolans handikappramp (i kyrkosalen).


Gåvagnen är såå roligt att åka på! Speciellt om mamma/pappa skjutsar på den!


POOOSERAR för kameran.. Är inte jag stoooor och söööt?


Idag samlade Léa alla kuddar och filtar på soffan och med lite hjälp av morsan så blev det en bädd och sen hämtade hon en kudde och filt till att ligga och mysa med, helt själv. Jätte gulligt!!!